Най-често фалшифицираните марки са Nike, а най-копираните са Ray-Ban, Rolex,

...
Най-често фалшифицираните марки са Nike, а най-копираните са Ray-Ban, Rolex,
Коментари Харесай

Как да разберете кои дизайнерски стоки са фалшиви

Най-често фалшифицираните марки са Nike, а най-копираните са Ray-Ban, Rolex, Supreme и Louis Vuitton.

И до момента в който някои копия наподобяват съвсем идентични с оригинала, има дребни разлики, с които би трябвало да сте наясно.

Важно е да знаете по какъв начин да забележите фалшификата и по какъв начин се разграничават истинските артикули от най-популярните марки.

1. Тениски на Nike


Първото нещо, което би трябвало да погледнете, е логото на Nike. В множеството случаи при имитации пропорциите му се разграничават от оригинала. Ъгълът и размерът на извитата част сигурно ще бъдат разнообразни.Проверете етикета вътре в тениската за граматически неточности. Ако тениската е маркова, няма да откриете неточности, само че е евентуално да ги има на фалшификата.Трябва също да обърнете внимание на етикета в долната част на тениската. Nike нормално има 2 или повече етикета, зашити дружно, до момента в който подправените най-вероятно ще имат единствено един.
2. Обувки Nike


Подметките на обувките Nike Air имат текстура, която фалшификаторите не могат да копират. Факт е, че употребяват по-лошо качество каучук, а той е доста по-твърд и тежък.Трябва също да ревизирате какъв брой симетрични са обувките в чифта, който желаете да закупите. Ако някои елементи наподобяват друго, тогава евентуално желаят да ви продадат фалшификат.
3. Чанти Gucci


Преди всичко би трябвало да прегледате 2-те “G” начело на чантата. Засечките би трябвало да са дълги и елегантни, а не тромави. Заоблената част на G е съвършен овал и няма остри ъгли. Логото би трябвало да е четливо; в случай че наподобява размазано, евентуално е подправен артикул.Погледнете деликатно шевовете. Истинската чанта на Gucci има доста постоянен тегел. Ако шевът на някои елементи на вашата чанта наподобява несиметричен или конците са разнообразни от цветовете на чантата, тогава най-вероятно е фалшификат.
4. Маратонки Adidas Yeezy


Първо, би трябвало да погледнете вълнообразния модел в профил. На истинските Yeezy моделът е показан от талази с разнообразни дължини.След това проверете езика на обувките си. Езиците на истинския Yeezy наподобяват по-къдрави, до момента в който на подправените са прави.Разгледайте вътрешността на обувката и се уверете, че логото на Adidas е с идентичен размер и на двете обувки. Понякога, в случай че обувките са подправени, размерът на логото може да е друг.Трябва също да ревизирате шевовете отвътре, може да са съмнително небрежни.
5. Чанти Hermès


Първо проверете качеството на щампата върху кожата вътре в чантата. Знакът за акцентиране върху буквата “E” би трябвало да е елегантен (при фалшификатите може да е прекомерно дебел). Освен това буквите “F” и “R” в думата “ФРАНЦИЯ” не би трябвало да са отпечатани дружно, в същинска чанта на Hermès ще има малко разстояние сред тях.След това погледнете кожената ръкохватка на чантата и проверете шевовете. На истинска чанта наподобяват елегантно, само че на подправената чанта шевът може да бъде несиметричен и по-дебел на някои места.
6. Еспадрили Toms


Първата стъпка е да ревизирате стелките на вашите еспадрили. Ако липсват, то този чифт евентуално е подправен, защото при същинските стелките са пришити към подметките.След това вижте по какъв начин наподобява логото на петата. Буквите на истинското лого са ясни, на една линия и съвършено подредени. На фалшификата буквите могат да бъдат по-широки или по-тесни и да „ скачат “ в реда (обърнете внимание каква странна форма има буквата „ О “ на подправената обувка).Проверете ги и в профил за следи от лепило. Реномирана марка в никакъв случай не би разрешила това, до момента в който подправените обувки може да бъдат изцапани с лепило.
7. Чанта Guess


На първо място, подправените чанти Guess не са направени от кожа, а от евтини синтетични материали. Можете да ревизирате това, като натиснете с пръст тъканта на чантата. Ако се появяват бръчки и не изчезват, това несъмнено не е кожа.След това обърнете внимание на подплатата на чантата. Истинските чанти Guess имат мека подплата, до момента в който фалшификатите може въобще да нямат такава. Ако има подплата, тя постоянно е тънка, като хартия.Накрая можете да ревизирате металните елементи на чантата. На същинската те са издръжливи, лъскави и гладки. Фалшификаторите употребяват по-евтини материали, които могат да създадат приложенията да наподобяват размити и да имат ръбове или да оставят следи по повърхността.
8. Маратонки Balenciaga


Маратонките Balenciaga имат доста разпознаваема извивка на петата. Тази специфичност липсва при фалшификатите, защото дизайнът им не е толкоз добър.Носът на подправените е доста по-извит от оригинала.Освен това, в случай че погледнете задната част на обувката, ще забележите, че името на марката не е тъкмо центрирано. Освен това буквите са с разнообразни размери и височина и някои от тях наподобяват по-големи от други.
9. Дънки Levi’s


Бродираните арки на задните джобове на дънките на Levi’s са може би най-разпознаваемата линия на марката. Това е елементарна или диамантена арка в центъра на джоба. На подправените дънки този подробност постоянно се копира погрешно.Освен това на истинските дънки цветът на шевовете е обичайно оранжев, до момента в който доста фалшификатори употребяват бял конец.Третият знак, който ще ви помогне да различите фалшификата, е аления етикет на задния джоб. Оригиналните дънки носят името “Levi’s” на аления етикет, до момента в който подправеният чифт нормално имат червен етикет с буквата “R”.
10. Обувки Fila



Ако погледнете “F” на същински обувки Fila, ще видите, че шевовете не са доста равномерни. Това е изцяло обикновено. Но в случай че върха на горната напречна линия на буквата “F” е заострена, това би трябвало да провокира съмнение. На логото на подправения чифт ръбовете на напречната линия могат да допират ръбовете на квадрата, в който е изписана буквата “F”, а не би трябвало.

След това обърнете внимание на детайлите на носа на обувката, изключително на дупките начело. Всички дупки би трябвало да са на еднообразно разстояние. Ако това не е по този начин, евентуално сте закупили подправен артикул.

Освен това логото на гърба на подправената обувка може да наподобява напълно друго. На истинските маратонки съответствува с логото на езика. На подправения чифт логото може да бъде зашито върху друго парче червена/синя кожа.

Източник: ponichka
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР