Националното сдружение на общопрактикуващите лекари предлага бюджета за джипитата през

...
Националното сдружение на общопрактикуващите лекари предлага бюджета за джипитата през
Коментари Харесай

Личните лекари искат 25 млн. лева повече догодина и потребителска такса за децата

Националното съдружие на общопрактикуващите лекари предлага бюджета за джипитата през 2020 година да бъде нараснал с 25 млн. лева по отношение на тазгодишния. През тази година за първична измънболнична помощ са планувани 225 млн. лв.. Ако настояването им бъде изпълнено, в допълнение ще дават оферти, за какви действия да бъдат разпределени срествата.

Освен това от сдружението упорстват да няма освободени от потребителска такса за обзор, каквито в този момент са децата. Джипитата желаят децата също да заплащат такса, в понижен размер, както пенсионерите, а разликата да се доплаща от страната. Сега при посещаване на персоналния доктор възрастните хора заплащат 1 лев, а разликата до постоянната потребителска такса от 2.90 лева се покрива от страната.

По-добро възнаграждение за ваксини и профилактика

Освен това персоналните лекари упорстват да получават по-добро възнаграждение за работа по разнообразни стратегии (ваксинопрофилактика, профилактични прегледи при деца и възрастни, диспансерно наблюдаване на деца и възрастни и др.)

“Това е възнаграждение за така наречен предвидими, прогнозируеми и регулируеми действия - профилактични прегледи на деца и възрастни, имунизации, грижа за заболели с хронични болести (диспансеризация). За деветнадесет години тези действия към момента не са достигнали задоволителна “касова” цена, въпреки че процедурата по осъществяването им бе и ще бъде допълвана (увеличен размер дейност) в полза на здравето на пациентите, като предложенията за разширение размера на тези действия постоянно са били по самодейност на сдружението “, споделят от организацията на персоналните лекари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР