Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в България проведе среща

...
Националното представителство на студентските съвети (НПСС) в България проведе среща
Коментари Харесай

Няма да вдигат наемите за студентските общежития

Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) в България организира среща с шефа на " Студентски столове и общежития " (ССО) Сергей Миланов. Срещата беше водена от ръководителя на НПСС Даниел Парушев, като участниците и основателите в нея бяха членовете на непрекъснатата комисия към НПСС по социално-битовите въпроси на учащите, както и участваха представители от други университети, оповестиха от НПСС.

Даниел Парушев направи къс анонс първоначално за постигнатите до момента от НПСС триумфи, а точно за извоюване на средства за увеличение на докторантската стипендия от 500 лева на 750 лева и по-късно от 1 юли на 1000 лева, а в това време в границите на няколко месеца и за повдигането на дотацията за леглоден и храноден - надлежно от 1,30 лева на 1,40 лева, и от 3,60 лева на 5 лева, с предугаждане за наново повдигане на 2,00 лева и 7,00 лева с ново разпореждане на Министерския съвет.

От НПСС упорстват наемите за общежитията да не бъдат вдигани, а Сергей Миланов увери, че наемите няма да бъдат повишавани поради извоюваните средства от НПСС в размер на близо 2 млн. лева

НПСС поема няколко уговорката пред студентската общественост: ще упорства пред всички ректорски управления наемите на студентските общежития да не се подвигат през идната образователна 2022/2023 година; ще упорства за разпределяне на средства за ремонт на студентските столове и студентските общежития в София, Пловдив, Русе, Велико Търново и в други градове.

От Националното посланичество на студентските препоръки подсигуряват, че " всички сътрудници ще получат своите обезщетения за ток през образователната 2021/2022 година, които бяха издействани от НПСС през  февруари ".
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР