Екип от РИОСВ - Русе извърши снощи нова контролна проверка

...
</TD
>Екип от РИОСВ - Русе извърши снощи нова контролна проверка
Коментари Харесай

РИОСВ изненада Оргахим-Резинс АД с нова проверка

Екип от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе извърши нощес нова контролна инспекция в " Оргахим Резинс “ АД, в извънработно време. Контролът е сбъднат по нарочна заповед на шефа на екоинспекцията, за инспекции на сдруженията " Оргахим “ АД и " Оргахим Резинс “ АД след 18.00 ч.

Към момента на инспекцията, която е почнала в 18.45 ч, не са постъпвали сигнали от жители. На входа на индустриалната площадка са се усещали миризми на органични субстанции. При визитата на локалната пречиствателна станция (ЛПСОВ) са се усетили по-интензивни миризми, присъщи за производството на сдружението. В събирателната камера на ЛПСОВ е открито съществуване на химически артикули, във тип на плаваща консистенция с ръждиво-кафяв цвят, като същата е следена в утаителите на станцията. Взети са две водни проби – от ревизионна шахта на изхода на индустриалната площадка и изхода на ЛПСОВ. Пробите отпадъчни води ще се изпитват в Регионална лаборатория – Русе при Изпълнителна агенция по околна среда. Отделно проби ще бъдат изпратени в РЛ-Бургас за изпитване на отпадъчните води по органични индикатори.

На сдружението са дадени наставления да показа информация за аргументите за установените постоянни нерегламентирани разливи и съществуването на органично замърсяване в ЛПСОВ. Другото наставление от Регионална инспекция за опазване на околната среда е операторът да обезпечи лице за контакт, което да оказва подпомагане в границите на 24 часа в денонощието и да се отзовава при инспекции на инспекцията в границите на 10 минути след идване на екипа за изключителна инспекция.  

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе ще предприеме административнонаказателни ограничения след приемане на резултатите от пробонабирането, както и ще продължи да реализира прецизен надзор на двете сдружения.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР