Националният селекционер на Испания Луис Енрике определи 55-те футболисти, които

...
Националният селекционер на Испания Луис Енрике определи 55-те футболисти, които
Коментари Харесай

Луис Енрике взе само двама от Реал Мадрид в разширения състав

Националният селекционер на Испания Луис Енрике дефинира 55-те футболисти, които попадат в разширения лист, изпратен до ФИФА за Мондиал 2022. Имената, които попадат в него не се разграничават доста от тези на 50-те играчи, употребявани в квалификационната фаза за Световното състезание.

Едно от имената, които притеглят вниманието е това на Кепа Арисабалага. Другата огромна оригиналност в състава на Луис Енрике е Яго Аспас. Играчът на Селта Виго се завръща в проектите на селекционера на Испания.
 
Вратарят на Челси съумя да влезе измежду определените на Енрике дружно с Унай Симон, Роберт Санчес и Давид Рая. Давид де Хеа очевидно отпада от сметките на Луис Енрике за Световното състезание в Катар.

В отбрана се откроява наличието на Серхио Рамос, само че опциите му да бъде в Катар са сведени до най-малко. Луис Енрике реши да включи бранителя на ПСЖ в разширения си състав, само че се счита да разчита на него в листата от 26 играчи, които ще разгласи на 11 ноември.

Футболистите на Барселона господства в листата с състезател на Луис Енрике. В него откриха място Ерик Гарсия, Серхио Бускетс, Жорди Алба, Маркос Алонсо, Гави, Педри, Ансу Фати и Феран Торес.

Даниел Карвахал и Марко Асенсио са единствените играчи на Реал Мадрид в разширения лист на Луис Енрике.

Начо Фернандес не попадна измежду 55-те избраници на Енрике. В листата са Иниго Мартинес, Пау Торес, Аймерик Лапорт, Диего Йоренте, Уго Гиямон.

Халфовете са: Бускетс, Родри, Карлос Солер, Гави, Педри, Микел Мерино, Браис Мендес, Маркос Йоренте, Коке, Микел Оярсабал. Фабиан Руис не намира място измежду избраниците на Луис Енрике.

Яго Аспас е измежду определените нападатели от Луис Енрике, както и още Борха Иглесиас, Ансу Фати, Алваро Мората, Дани Олмо, Феран Торес, Марко Асенсио, Жерар Морено, Йереми Пино, Иняки Уилямс и Пабло Сараби.

Окончателният лист на Луис Енрике ще излезе на 11 ноември.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР