Националният съвет по електронни медии на Латвия отне лиценза на

...
Националният съвет по електронни медии на Латвия отне лиценза на
Коментари Харесай

Латвия затваря руска независима телевизия. Вижте защо

Националният съвет по електронни медии на Латвия лиши лиценза на съветската самостоятелна телевизия " Дожд ", заяви ръководителят на регулатора Иварс Аболинш, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Във връзка със опасността за националната сигурност и публичния ред тази заран (регулаторът) взе решение да анулира лиценза за лъчение на телевизионния канал " Дожд ". Предаванията на телевизионния канал " Дожд " ще бъдат прекъснати в четвъртък, 8 декември ", се споделя в текста на известието.

Съветът е на мнение, че управлението на телевизионния канал не осъзнава сериозността на нарушаванията и заради това не може да работи на територията на страната, написа Аболинш в обществената мрежа " Туитър ". 

Регулаторът се стимулира със следните нарушавания, които съгласно него е направила телевизия " Дожд ": липса на звукозапис на държавния език (латвийския) за предаванията, изображение на Крим на картата като част от територията на Русия, обозначаване на съветската войска като „ нашата войска “, допустима поддръжка за нея.

Съветът е оценил и информация, получена от латвийската работа за сигурност, чието наличие Аболинш не разкри.

" Дожд " може да апелира решението. По-рано телевизионният канал е обжалвал санкция, наложена му поради неналичието на превод на предаванията от съветски на латвийски език, съобщи латвийската телевизия.

Министърът на защитата на Латвия Артис Пабрикс заяви на 2 декември, че е почнала процедура по лишаване разрешението за престояване в страната на сътрудниците на телевизионния канал " Дожд ". Руският ефирен канал получи лиценз за лъчение в Латвия на 6 юни, напомня ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР