НАТО очевидно все пак е на път да изпрати войски

...
НАТО очевидно все пак е на път да изпрати войски
Коментари Харесай

„Ню Йорк Таймс“: НАТО е на път да изпрати войници в Украйна

НАТО явно въпреки всичко е на път да изпрати войски в Украйна, съобкава през днешния ден „ Ню Йорк Таймс “. Натовските елементи ще образоват украински бойци. Според американския вестник тази стъпка ще въвлече Съединени американски щати и Европа по-дълбоко в спора.

Украинската войска стартира да изпитва дефицит на бойци и наподобява, че краят на войната не се вижда. Русия превзема територии. Въпросът е какъв брой дълго Украйна ще може да удържи против страна, която има към 3,5 пъти повече поданици.

Поради това се твърди, че украински публични лица са поискали от Съединените щати и членовете на НАТО да пратят 150 000 военни по-близо до фронтовата линия, с цел да бъдат по-бързо подготвени за деяние - някои украински бойци в този момент ще бъдат обучавани в Германия.

Преди това Белият дом неведнъж акцентира, че няма да разполага американски войски, в това число инструктори, на украинска територия. Позиция, която държавен чиновник повтори в четвъртък. Защото в този случай Америка може да бъде въвлечена по-дълбоко във войната, написа вестникът.

Америка е срещу разполагането на войски: Но за какъв брой време още?

Американското държавно управление прикани съдружниците си от НАТО да не изпращат свои войски. Като част от НАТО Съединените щати ще бъдат задължени според контракта за алианса да оказват помощ със отбраната против всяко нахлуване против инструкторите.

Досега Съединени американски щати не са се съгласили да го създадат, написа вестникът. Генерал Чарлз К. Браун младши, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете, съобщи в четвъртък, че разполагането на инструктори на НАТО наподобява неизбежно.

" С течение на времето ще стигнем до такава степен ", сподели той.

Идеята за изпращане на войски в Украйна се разисква от известно време. В Европа изключително френският президент Еманюел Макрон се изрече в интерес на по-пряко европейско присъединяване във войната в Украйна. Тази седмица естонското държавно управление също не изключи опцията за изпращане на войски в западната част на Украйна.

Литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис поддържа позицията на Еманюел Макрон в изявление за „ Гардиън “ предходната седмица.

" Нашите войски към този момент са минали образование преди войната в Украйна ", сподели той и добави: " Следователно би било изцяло допустимо да се върнем към тази традиция. "

Американските сили към този момент са обучавали украински войски в Полша, Германия и Съединените щати. Съединените щати поддържаха стратегия за образование на НАТО в Яворов в Западна Украйна, само че американските войски бяха изтеглени оттова при започване на войната.

" Американски публични лица в този момент признават, че настоящето образование на украинските сили е несъответстващо и че те се нуждаят от по-добро и по-бързо образование, с цел да се опълчват на предстоящата съветска атака това лято ", написа „ Ню Йорк Таймс “.

Обученията в чужбина не всеки път са били сполучливи, написа още вестникът, като дава за образец образованието на немска земя по маневрена война, разминиране и други военни задания. Въпреки това се споделя, че такова изцяло образование е било много мъчно за интервал от дванадесет седмици.

Украинските войски ще се образоват в Германия

Големи групи от новобранци от Украйна към този момент могат да бъдат изпратени в Германия и Полша за образование, написа „ Ню Йорк Таймс “, като се базира на анонимни чиновници. Според отчета бойците ще бъдат изпратени в подготвителните центрове на американската войска в Графенвьор (Бавария). Там те ще бъдат обучавани на " комбинирана война с оръжие ".

След това бойците ще бъдат изпратени на съвсем 1600 км до Лвов и по-късно до Киев, с цел да доближат до фронтовата линия. Според известията Германия, Обединеното кралство и Франция сега работят по намирането на отбранителни компании в Украйна, които да оказват помощ за построяването и ремонта на оръжейни системи по-близо до зоната на бойните дейности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР