Националният съвет на БСП се събира днес в централата на

...
Националният съвет на БСП се събира днес в централата на
Коментари Харесай

Инфарктен пленум на БСП: Решават бъдещето на Нинова след изб...

Националният съвет на Българска социалистическа партия се събира през днешния ден в централата на партията, с цел да разиска резултатите от изборите за народни представители. Заседанието е планувано за 10:30 часа, оповестиха от пресцентъра на партията. Очаква се на пленума да се реши и дали да бъде призован Конгресът на Българска социалистическа партия, написа dnes.dir.bg.

Веднага след изборите над 70 членове на Националния съвет на партията внесоха подписка за привикване на ексклузивен пленум, на който да бъде взето решение за насрочване на съвещание на Конгреса. " Българска социалистическа партия записа следващия си слаб резултат. Партията ни е в най-тежката си рецесия до момента ", показват социалистите.

От БСП-София също настояха в позиция за неотложно привикване на съвещание на Конгреса, на което да бъде изработен разбор на устойчивата наклонност за спад на политическото въздействие на Българска социалистическа партия и да бъдат набелязани кадрови решения и ограничения.

На парламентарния избор коалиция " Българска социалистическа партия за България " остана пета политическа мощ с резултат от 9,3% от гласовете или с 25-ма депутати. Левицата беше изместена от Политическа партия " Възраждане " от четвъртата позиция, която заемаше до момента.

Категорично оставки няма да подаваме, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция на партийното управление след оповестяване на формалните резултати от Централната изборна комисия. Оставката ни сега се желае от хора, които през цялата акция работиха против Българска социалистическа партия, уточни тя.

Няма да подкрепим държавно управление с мандат на ГЕРБ и няма да влизаме в съюзи с ГЕРБ и Движение за права и свободи, разгласи още Нинова.

Очаквахме по-висок резултат, резултатът ни не е добър, само че не драматизираме от това, взимаме си поучения и ще вземем решения какво да променим, разяснява водачът на Българска социалистическа партия. Тя регистрира като положително, че са съумели да запазят почти предходния си резултат с по-малко от 1% разлика.

Нинова заяви, че Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е решило в събота да се състои съвещание на Националния съвет, на което ще бъдат разисквани изборните резултати. Тя уточни, че на него ще се реши и дали да бъде призован Конгресът.

В позиция по отношение на идния пленум, изпратена до медиите, евродепутатите от левицата Петър Витанов, Елена Йончева и Сергей Станишев декларират, че от важен фактор в политическия живот, който задава посоката на развиването на България, Българска социалистическа партия се е трансформирала в дребна групировка и продължава да се срутва. " Първата стъпка по пътя към възобновяване на доверието е ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова да напусне поста. С стеснение виждаме, че тя не намира сили да постъпи почтено ", считат те.

В позицията тримата евродепутати означават, че Конгресът е най-широкият и внушителен конгрес в Българска социалистическа партия и делегатите от цялата страна имат правото да се произнесат за бъдещето на партията.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР