Националният отбор по футбол на Сенегал има достатъчно опит, за

...
Националният отбор по футбол на Сенегал има достатъчно опит, за
Коментари Харесай

Алиу Сисе: Имаме достатъчно опит, за да оставим отпечатък

Националният тим по футбол на Сенегал има задоволително опит, с цел да остави диря на Световното състезание, откакто завоюва първата си Купа на африканските народи тази година, сподели селекционерът Алиу Сисе. Сенегал ще стартира акцията си на Мондиала против Нидерландия на 21 ноември в група " А ", преди да се изправи против домакините от Катар и Еквадор.

" Останахме фокусирани върху най-важните неща. С всяко съревнование се приближаваме към постигането на нашата цел и последното ни даде всички учредения да имаме вяра в това. Упоритата работа постоянно се отплаща. Първата ни цел е да излезем от групата. След това ще отидем в елиминациите и имаме задоволително опит, с цел да оставим своя отпечатък в това съревнование ", сподели Сисе в изявление за уеб страницата на ФИФА.

Той добави, че в отбора на Сенегал няма по-голям напън заради това, че е първенец в шампионата за Купата на африканските народи. " Напрежението е нещо, с което би трябвало да се справяте като състезател от елитно равнище. Работихме неуморно, с цел да реализираме това, което имаме сега. Отделихме нужното време, с цел да напреднем ", съобщи селекционерът.

Сисе е измежду треньорите на национални тимове в африканския футбол с най-дълъг стаж, откакто пое поста през 2015-а и изведе страна до успех в Купата на африканските народи и до присъединяване на последното Световно състезание в Русия 2018. " Лично аз, се усещам като че ли започнах едвам през вчерашния ден. Поставихме си някои доста ясни цели и напредваме постепенно, само че несъмнено, макар че постоянно сме проявявали неспокойствие. Много съм удовлетворен от равнището на показване на играчите и от техния нрав. Именно тази обич, тази упорита работа и техните качества на експерти ни разрешиха да успеем. Именно посредством тази взаимност ще можем да спечелим ", разяснява Алиу Сисе.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР