Националният отбор на България по волейбол за девойки до 17

...
Националният отбор на България по волейбол за девойки до 17
Коментари Харесай

Селекционерът на девойките обяви високи цели след победата над Испания

Националният тим на България по волейбол за девойки до 17 години победи Испания с 3:0 във втората си среща от европейската подготовка в София и е на един триумф от първото място и класиране за Евроволей 2022.

"Няма от какво да съм неудовлетворен. По принцип съм максималист, видях някои неточности, които би трябвало да ги почистим. Целите на този тим са много високи, тъй че постоянно има какво да се желае. Имаме още какво да работим, като да вземем за пример връзката в обособените звена. Но тимът на Испания не е от нашето мерило, тъй че не могат да се вършат генерални заключения. Познаваме добре състава на Словакия. Миналото лято играхме с тях, бяхме в една група на Европейското. Днешният резултат лъже, защото Словакия е най-стойностният отбор на квалификацията ", разяснява старши треньорът на отбора Диян Боюклиев.

Габриела Миличич беше една от най-хубавите в състава при триумфа нас Испания.

"Страхотна победа. Спечелихме с помощта на отборния дух. Гледахме видео, бяхме разузнали по най-хубавия метод испанките. В тима сме като едно семейство и това доста ни оказва помощ в играта ", сподели волейболистката.

Миличич беше безапелационна, че няма късмет България да подцени Словакия в последния мач в неделя. Националките сигурно ще станат първи при трета победа, откакто съкрушиха и Норвегия преди този момент.

"Изненадахме се малко от загубата на Словакия против норвежките. Със сигурност е плод на подценяване. Не би трябвало и ние да създадем тази неточност ", добави тя.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР