Балкан се доближи на победа от класиране на финалa в

...
Балкан се доближи на победа от класиране на финалa в
Коментари Харесай

Балкан е на победа от финала след драматичен успех над Черноморец

Балкан се приближи на победа от класиране на финалa в НБЛ. В трагичен мач в „ Арена Ботевград “ домакините надделяха носителя на Купата Черноморец Бургас с 82:79 и поведоха с 2-1 победи в серията.

Двубоят бе извънредно оспорван, като разликата в нито един миг не бе двуцифрена, а спечелилият не бе явен до последните секунди. В тази среща гостите още веднъж бяха без Христо Захариев, Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе.

Четвъртият мач е на 15 май (сряда) още веднъж в Ботевград. Ако се стигне до съдбоносен пети конфликт, той ще бъде на 18 май (събота) в Бургас.

Двубоят бе по-емоционален за всички в Ботевград, защото на почивката бе маркирано навършването на 50 години от първата купа на Балкан при мъжете. По този мотив в залата бе показан и трофеят от 1974 година, както и специфична галерия със фотоси. Специален посетител на мача бе легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Майки Диксън бе най-резултатен за отбора от Ботевград с 30 точки, 2 битки и 4 асистенции. Йордан Минчев способства за триумфа с 16 точки, 8 битки и 5 асистенции, а Димитър Димитров добави 10 точки и 3 битки.

Травис Макконико приключи с 16 точки, 9 битки и 12 асистенции за Черноморец, Шон Смит се регистрира с 14 точки и 3 битки, а Тони Троша вкара 13 точки. За бургазлии не играха Христо Захариев и Евгени Хаджирусев.

В другия полуфинален дуел Рилски състезател води с 2-1 победи в серията против Спартак Плевен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР