Националният отбор на България по тенис за девойки до 18

...
Националният отбор на България по тенис за девойки до 18
Коментари Харесай

Велиан Бакалов пред БНТ: Да спечелиш веднъж е изключителен успех, но да го повториш с различен състав говори за надграждане

Националният тим на България по тенис за девойки до 18 година гостува в студиото на предаването " Арена спорт " броени дни след спечелването на златните медали от европейската отборна купа в Гранвил, Франция.

За страната ни това бе втори следващ успех в конкуренцията в тази възрастова група, а с цел да разясняват този триумф при нас гостуваха капитанът Велиан Бакалов и две от тенисистките Ива Иванова и Александра Габровска. Единствената отсъстваща от звездния ни отбор бе Росица Денчева.

" Да спечелиш един път е извънреден триумф, само че по-късно да го повториш с друг състав приказва за надграждане и развиване на българския детско-юношеския тенис. През последните години имаме страхотни резултати от деца, които работят със съществени треньори у нас. Най-радващото е, че съумяваме да се борим с водещи страни в тениса и даже да ги побеждаваме, което е отличен отзив за бъдещи достижения ", съобщи капитанът Бакалов.

" В момента има необятен избор от състезатели и при момчетата, и при девойките до 16 и до 18 година При девойките разполага с четири тенисистки в топ 100 на международната класация, имаме и две момчета в топ 20. Това ни дава опция и на нас капитаните да селектираме от огромна група от играчи ", добави той.

Втората ни ракета в конкуренцията Ива Иванова описа малко повече и за финала в шампионата против Словакия, като разкри и кой в действителност е бил най-трудният миг за тима на България по пътя към купата.

" За мен триумфът във финала против Словакия бе в действителност една огромна победа. Тези девойки, против които играхме държат в действителност едно доста положително равнище. Ние трябваше да покажем най-хубавото от себе си. Най-трудният ни мач, може би, беше против Украйна по време на квалификационния шампионат, когато изоставахме с 0:1 и сет във втория мач и трябваше да покажем най-хубавия си тенис. Оттам нататък ни потръгна играта ", разяснява Иванова.

Накрая двете млади тенисистки споделиха и какво ги чака в идващите няколко седмици.

" Аз се виждам много напред в тениса и като цяло. Сега ми следва да шампионат от първа категория в Канада, а по-късно ще играя и на US Open, където мисля, че мога да направя добър резултат. Смятам, че това значи да играя четвъртфинал, полуфинал и да се показва добре на двойки ", сподели Ива Иванова.

" Аз имам върху какво да работя като главата да вземем за пример. Бях в доста тежък интервал през зимата, когато получих травма и направих някои неприятни резултати. Това ме демотивира, само че сега сигурно не знам дали желая да оставя тениса. Определено нуждая се да поработя малко повече преди още веднъж да стартира да играя по шампионати ", добави Александра Габровска

Целия диалог гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР