Щефан Ортега е играл само 524 минути във Висшата лига

...
Щефан Ортега е играл само 524 минути във Висшата лига
Коментари Харесай

Щефан Ортега - ключът към титлата за Манчестър Сити

Щефан Ортега е играл единствено 524 минути във Висшата лига този сезон, само че е определян като ключът към купата за Манчестър Сити.

Германският вратар влезе като запаса на мястото на контузения Едерсон по време на второто полувреме на основния мач на Сити против Тотнъм във вторник.

И той резервира преднината на своя тим от 1:0, като направи куп впечатляващи спасявания, изключително в 86-а минута, когато парира удара на излезлия самичък против него Хюн-мин Сон.

Stefan Ortega Moreno. Phenomenal.
— Manchester City (@ManCity)

След това Ерлинг Холанд осъществя дузпа за крайното 2:0, което даде преднина на Сити от 2 точки пред втория Арсенал и приближи отбора до четвърта поредна купа във Висшата лига.

Ортега главно се изявава на пейката като запаса на титулярния пазач Едерсон, само че пристигна и неговият момент. 31-годишният футболист дойде на " Етихад Стейдиъм " през лятото на 2022 година след скромна кариера в родната си Германия, която мина основно във Втора Бундеслига.

След като мина през редиците на Арминия Билефелд, той прекара четири години в 1860 Мюнхен, преди да се върне в клуба си от детството.

Но кариерата му потегли в друга посока, откакто се озова в един от най-успешните клубове в света, присъединявайки се към Сити със свободен трансфер.

Дебютът му пристигна при тъждество в Шампионската лига с Борусия Дортмунд, само че той беше употребен единствено като авариен вид, когато Едерсон е контузен.

Мениджърът на отбора Пеп Гуардиола в никакъв случай не се е тормозил да употребява германеца и го стори нощес, когато Едерсон трябваше да напусне терена.

" В обстановка един против един той е един от най-хубавите вратари, които съм виждал в живота си. Стои прав до последно и не пада, изкачва до край - той е толкоз, толкоз, добър в това ", сподели Гуардиола.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР