Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на пенсиите през

...
Националният осигурителен институт (НОИ) ще започне изплащането на пенсиите през
Коментари Харесай

От 9 октомври започва изплащането на пенсиите

Националният застрахователен институт (НОИ) ще стартира изплащането на пенсиите през октомври посредством пощенските станции на 9 октомври (понеделник) и ще приключи на 20 октомври (петък), оповестиха от пресцентъра на института. Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат осъществени на 9 октомври.

На 3 октомври (вторник) на всички правоимащи лица ще бъдат изплатени паричните компенсации за бременност и раждане, за развъждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за предходния месец септември.

Датата за погашение на компенсациите за безработица през този месец е 16 октомври (понеделник).

Информацията за всички типове заплащания, осъществявани от Националния застрахователен институт към обезпечените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е налична през интернет страницата на института, графа „ Календар на заплащанията “.

От Национален осигурителен институт оповестиха, че анализ на бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) за 2023 година демонстрира, че пенсиите продължават да са най-големият разход. Техният размер възлиза на 19 163 164,5 хиляди лева или 87,9 на 100 от общия разход за годината. Предвидените средства за пенсии са с 3 657 440,2 хиляди лева или с 23,6 на 100 повече по отношение на 2022 година Това се показва в брой 3 на Информационния бюлетин на Националния застрахователен институт (НОИ).

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР