Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде за вторник

...
Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде за вторник
Коментари Харесай

Оранжев код за валежи в Благоевград, Смолян и Кърджали

Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде за вторник сигнален оранжев код в три области на страната за обилни превалявания и жълт код в 17 области за обилни превалявания и мощен вятър.

С сигнален оранжев код за са областите: Благоевград, Смолян и Кърджали.

В тях ще има обилни превалявания от дъжд, с количества от 30 до 50 литра на квадратен метър, а над към 1200 метра - от сняг. Ще е прохладно с сдържан и краткотрайно мощен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад.

Междувременно не престават обработките против замръзване на улиците във всички региони на София.

На терен са 168 снегопочистващи машини, заяви пресцентърът на Общината. Екипи на Столичен инспекторат управляват активността, а 9 екипа на Аварийна помощ и предварителна защита правят обходи на сериозни места.

Приключила е първата обработка със соли срещу замръзване на Южната дъга и бул. " България " и продължава работата по пътните платна на бул. " Цариградско шосе " и " Брюксел ". Извършено е разчистване и опесъчаване на пътищата в естествен парк Витоша - Бояна - Златни мостове и Драгалевци - Алеко и те са проходими при зимни условия. Градският превоз извършва всички свои направления, по данни от 8.00 ч.

От Общината припомнят на водачите да излизат на пътя единствено с добре готови за зимата коли и да карат със съобразена с изискванията скорост.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР