Националния турнир по утринна гимнастика се проведе в Ямбол пред

...
Националния турнир по утринна гимнастика се проведе в Ямбол пред
Коментари Харесай

В Ямбол проведоха спортен турнир за младежи пред погледа на президента Радев

Националния шампионат по утринна гимнастика се организира в Ямбол пред погледа на президента Румен Радев . Идеята на самодейността е да се насърчи дейния и здравословен метод на живот на младежите, който е част от самодейността „ Спортувай с президента “.

Над 500 деца от цялата страна показаха гимнастически съчетания в Линейния парк „ Тунджа “ пред жури, включващо заслужили български спортисти, треньори и преподаватели: Милена Търничкова, Нешка Робева, Маргарита Моллова, Марина Петрова, Тотка Тодорова и Иван Трифонов. Децата взеха присъединяване и в теста на президентската самодейност, в който демонстрираха физическите си качества в няколко разнообразни дисциплини.

Турнирът в Ямбол се организира за втора поредна година и се провежда от локалната власт. Според Радев надпреварата се трансформира в мотор за завръщане на утринната гимнастика в учебните заведения . Като част от самодейността „ Спортувай с президента “, президентският тест набира все по-голяма известност и обгръща нови общини и учебни заведения, означи още президентът.

Сред гостите на спортните прояви беше и министърът на младежта и спорта Весела Лечева . Румен Радев връчи първа премия в шампионата по утринна гимнастика в първа дивизия, възпитаници от първи до четвърти клас, на начално учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР