Националните ни отбори по волейбол записаха най-слабото си класиране на

...
Националните ни отбори по волейбол записаха най-слабото си класиране на
Коментари Харесай

От любов към волейбола: Момиче от Полша е фен на българите

Националните ни тимове по волейбол записаха най-слабото си класиране на международно състезание, само че не престават да натрупат почитатели, даже отвън рамките на България. Един от тях е момиче от Полша, което работи непринудено по време на шампионата на планетата, с цел да е покрай обичания си спорт.

История за връзка с България и любов към волейбола, разказана от спортния публицист на NOVA Тодор Христов.

Виолета е родена в Келце, само че живее в Лодз, един от градовете-домакини на продължаващото Световно състезание по волейбол за дами. Тя е измежду доброволците, помагащи с организацията на шампионата.

Макар Полша да изигра своите дуели от първата фаза в различен град, Виолета имаше тим, който да поддържа.

„ Казвам се Виолета и съм от Полша, само че приказвам български, тъй като следвах в университета в Лодз, като също по този начин бях на студентски продан в Благоевград. Аз също играх волейбол, само че не съм доста висока, тъй че бях либеро “, сподели за себе си доброволката на шампионата.

Именно любовта към волейбола ѝ оказва помощ на научи български и в годините, в които мъжкият народен тим стигаше до призови класирания на огромни шампионати, тя учи имената на българските състезатели по волейбол.

„ Така научих писмеността с Тодор Алексиев, Матей Казийски, а когато си доброволец, можеш да си направиш фотоси с тях. Да вземеш подписи “, показа още Виолета.

Хубавите мемоари, които Виолета пази от страната ни, печелят още един обожател на българския волейбол.

„ Винаги, когато има събитие, на което играят българи, постоянно ги поддържам “, приключи фенът на родните волейболисти.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР