Националната среща на домашните пивовари събра в пловдивския квартал Капана

...
Националната среща на домашните пивовари събра в пловдивския квартал Капана
Коментари Харесай

Есенен фестивал на домашната бира в Пловдив

Националната среща на домашните пивовари събра в пловдивския квартал „ Капана ” 16 майстори на бирата. Гостите пробваха повече от 20 типа домашно приготвено питие с разнообразни усети .

Пловдив

За първи път Пловдив е хазаин на националната среща на домашните пивовари, която до в този момент се е провеждала в столицата. Асоциацията на домашните пивовари в България е учредена през 2013г. а в нея членуват 80 души от цялата страна.
Темелко Пампов - ръководител на Асоциацията на домашните пивовари: В сички тези бири, които през днешния ден представяме са сварени в домашни условия, в доста дребни количества в границите на 20-30 литра от фенове домашни пивовари.
Ясен Сотиров от София е проектант, само че от три години заниманието му е да създава домашна бира. Казва, че тя се разграничава във всичко от продаваната в магазините.Той не продава бира, прави я единствено за домашна приложимост.
Ясен Сотиров: В момента вземам участие с опушен ейл и с белгийски тип,. Белгийския тип е кисела бира с мирис на цитруси на подправки на карамфил и също на лимон, мътна бира, лятна бира, а рауха и с мирис на опушено.
Трайността на домашната бира е една година, в случай че е затворена в стъклени бутилки и се съхранява при подобаващи условия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР