Националната контролна комисия на партия Да, България наложи наказание “предупреждение

...
Националната контролна комисия на партия Да, България наложи наказание “предупреждение
Коментари Харесай

Да, България наказа Мустафа Емин заради случая в Пирогов

Националната контролна комисия на партия " Да, България ” наложи наказване “предупреждение за изключване ” на своя член Мустафа Емин за случая на 28 август в незабавната болница “Пирогов ”.

Заради него той към този момент подаде оставка като консултант на министъра на защитата Тодор Тагарев с претекста, че желае да спре офанзивите против държавното управление.
В края на предишния месец здравна сестра от " Пирогов ", че Емин е злоупотребил със служебното си състояние, до момента в който е бил в детска травматология с детето си и се е държал надменно. Той отхвърли тези изказвания и изиска инспекция по случая.

За инспекция от настоя и Тагарев. Такава беше. В нея обаче се споделяше единствено, че медицинските експерти са спазили служебните си отговорности, само че не беше упоменато нищо за държанието на Емин.

Проверка стартира и " Да, България " , като тогава той заяви, че ще " замрази " присъединяване си в Националния съвет на партията ", с цел да бъде тя безпристрастна.

Решението за наказването му е взето от членовете на комисията след обширно изследване на обстоятелствата, проучване на отчетите на медицинските лица, ревизиране на видеозаписите от болничното заведение и чуване на Емин, който е дал обстойни пояснения, се споделя в формалното известие на партията.

Единодушно (7/7) членовете на комисията са решили, че той нарушава два члена от устава на партията:
направените от господин Мустафа Емин пред чиновници на болничното заведение референции към връзките му с изпълнителната власт съставляват нарушаване на заложената в Устава цел на партия “Да, България ” за институционално подсилване вместо политически произвол;поведението на господин Мустафа Емин в болничното заведение и приносът му към поддържане на случката във фокуса на публичното внимание са съдействали за уронване на престижа на организацията в комбиниране с голямото медийно внимание и разразилите се разногласия в обществените мрежи, почиващи на частична информация или догатки.

Според комисията последващото държание на Емин демонстрира липса на осъзнаване на укоримостта на позоваването на персонални връзки и на негативните последствия от това освен за него персонално, само че и за организациите, които съставлява и с които е обвързван.

Неговият фокус остава върху изказванията в общественото пространство, че е изискал неговото дете да бъде признато с приоритет (факт, който не се удостоверява изрично от събраните доказателства), а не върху позоваването на персонални връзки. Комисията намира това за утежняващо отговорността събитие, се споделя още в известието на " Да, България ".

Възможните санкции са забележка, предизвестие за изключване, изключване.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР