Националната агенция за приходите (НАП) започна масов натиск за връщане

...
Националната агенция за приходите (НАП) започна масов натиск за връщане
Коментари Харесай

Заведенията: НАП иска да връщаме помощи за COVID

Националната организация за приходите (НАП) стартира всеобщ напън за връщане на суми, получени от българския бизнес като поддръжка в резултат на рестриктивните мерки против разпространяването на COVID-19, откакто сумите към този момент са били утвърдени и отпуснати, сигнализират от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

" Установяването на обвързване за възобновяване на непозволена помощ следва да се извърши след съответно осъществена инспекция с дейното присъединяване на данъкоплатеца, а не с едностранни предложения, с които Национална агенция за приходите едностранно и нестимулирано показва сума за възобновяване, дружно с рента ", споделят от двете организации.

Според заведенията липсват учредения за изпращането на предложения за възобновяване на получени помощи, без да е осъществена надлежна предварителна инспекция на всички условия, още повече че Национална агенция за приходите е направлявала цялата процедура по отпущането им. Няма по какъв начин и приходната администрация да начислява лихви за дължимите суми, при изискване, че в случай че има погрешно отпусната сума, това се дължи на липса на надзор от страна на Национална агенция за приходите.

От 2020 година има стратегия за погашение на помощи в размер на 20% от оборота на всички сдружения, чиято активност е била прекратена или лимитирана със заповед на Министъра на опазването на здравето. Процедурата по оценяване на претендентите, пресмятане на дължимата помощ и нейното погашение се администрираше от Национална агенция за приходите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР