Националите ни загубиха с 1:3 гостуването на Холандия и мечтата

...
Националите ни загубиха с 1:3 гостуването на Холандия и мечтата
Коментари Харесай

Жалко! Мечтата за Световното угасна след загуба от Холандия

Националите ни изгубиха с 1:3 гостуването на Холандия и фантазията за второто място и възможното класиране за баражите за международното състезание се изпари. Селекцията на Петър Хубчев, който беше осъден и бе на трибуните на " Амстердам Арена ", беше надиграна от " лалетата ", които съумяха да се реваншират пред почитателите си за тежкото проваляне с 0:4 от Франция преди дни. Дейви Прьопер от Брайтън вкара два гола във вратата на Пламен Илиев, а един добави звездата Ариен Робен. Домакините имаха още доста шансове, до момента в който " трикольорите " бяха принудени най-вече да се отбраняват.

В 69-ата минута " лъвовете " понижиха на 2:1 посредством Георги Костадинов, който по-рано удари и греда, и за няколко минути интригата беше върната. Холандците обаче демонстрираха, че са по-класният тим и откакто в по-голямата част от мача в Амстердам надиграваха нашите, справедливо се поздравиха с триумфа и още веднъж са в играта за класиране на Световното в Русия. Тимът на Дик Адвокаат събра 13 точки и е трети във краткотрайното класиране в Група " А ". По 16 имат Швеция и Франция, като " петлите " са с мач по-малко. " Тре крунур " отвяха с 4:0 Беларус довечера. България се свлече на четвъртата позиция с 12 точки.



Освен загубата, другата неприятна вест е, че Хубчев няма да може да разчита на двама от главните си играчи за семейството на Франция - Ивелин Попов и Ивайло Чочев. Двамата бяха глобени с жълти картони при гостуването на холандците и ще бъдат осъдени за мача с " петлите " на 7 октомври.

За гостуването на " Амстердам Арена " Хубчев направи три промени в състава спрямо успеха против Швеция (3:2). Вместо санкции Борислав Чорбаджийски, през днешния ден в центъра на отбраната игра Георги Терзиев, а Симеон Славчев и Георги Миланов, които имаха недоволства от болежки, от първата минута в Холандия започнаха Александър Цветков и абсолютният дебютант Атанас Зехиров. Двамата играчи на Черно море обаче се показаха нерешително и бяха сменени. Цветков още в 24-ата минута, а Зехиров при започване на втората част.

" Лалетата " започнаха доста интензивно и рисковите положения пред Пламен Илиев се заредиха едно след друго. В 7-ата минута домакините матираха българската отбрана с отлична офанзива на скорост, при която Куинси Промес съумя да финтира двама от нашите и подаде на Дейли Блинд, той пусна към близката греда за Дейви Прьопер, който засече право във вратата - 1:0. 

Последваха още две положителни благоприятни условия за холандците, само че първо родният Пламен Илиев, а по-късно и Васил Божиков избиваха топката.

При първата обстановка пред холандската врата Георги Костадинов беше покрай равнене. Халфът на Макаби (Хайфа) засече с глава центрираната от Страхил Попов топка, само че тя се отби в лявата греда. 

В 24-ата минута Цветков беше сменен от Симеон Славчев, а до почивката избраниците на Дик Адвокаат напълно преобладаваха. Пропуски направиха Винсент Янсен и Робен.  

През второто полувреме домакините продължиха да надиграват " лъвовете ". В 67-ата минута холандците съумяха да удвоят преднината си. Промес получи подаване в наказателното поле, задържа топката и изчака влизащия на скорост Блинд, който продължи за Робен и капитанът на " лалетата " наказа Пламен Илиев за 2:0.

Момчетата на Хубчев бързо дадоха отговор. В 69-ата минута Ивелин Попов центрира от фаул, а в наказателното поле на Холандия Георги Костадинов леко отклони топката с глава и тя влетя във вратата на Яспер Силесен - 2:1. За Мечката това бе попадение в трети следващ дуел на националния тим.

В 80-ата минута холандците подпечатаха успеха си след втори гол на Дейви Прьопер, който бе оставен непокрит пред Пламен Илиев ио с глава означи за крайното 3:1. 



НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​ 

ХОЛАНДИЯ - БЪЛГАРИЯ 3:1
1:0 Дейви Прьопер (7), 2:0 Ариен Робен (67), 2:1 Георги Костадинов (69), 3:1 Дейви Прьопер (80)

Световната подготовка по минути с БЛИЦ:
1 - Начало на мача.
5 - Атака на холандците е спряна от Чочев, който се намеси добре в наказателното поле на Пламен Илиев и след рикошет топката излезе в навън.
6 - Божиков сбърка и топката попадна в Робен, само че той не съумя да нанесе завършващ удар, след което Занев мазета. Вайналдум също опитва мерника си, неопределено в навън.
7    ГОЛ! 1:0 за Холандия! Домакините матираха българската отбрана с отлична офанзива на скорост, при която Куинси Промес съумя да финтира двама от нашите и подаде на Дейли Блинд, той пусна към близката греда за Дейви Прьопер, който засече право в мрежата на Пламен Илиев от близко.
14   " Лалетата " за малко да удвоят. Прьопер проби и пусна към Янсен, Пламен Илиев се намеси уверено и мазета, по-късно последва удар на Промес, само че Васил Божиков застана на пътя на топката и блокира. 
17  ГРЕДА! Георги Костадинов засече с глава центриране на Страхил Попов, само че топката се отби в лявата греда на холандската врата. 
24  Първа промяна. Симеон Славчев влиза в игра, Александър Цветков напуща терена.
33  Жълт картон за Георги Терзиев, който влезе остро в краката на Винсент Янсен.
34  Oпасен отдалечен изстрел на Винсент Янсен, топката мина на сантиметри около лявата греда на българската врата.
39 - Робен с извеждащо подаване към Куинси Промес, който стреля над напречната греда. 
41 - Удар на Янсен е уловен от Пламен Илиев.
43 - Удар на Робен е блокиран от Васил Божиков. 
44 - Робен дейстра жестоко против Георги Костадинов, фаулирайки го пред погледа на съдията, който не посмя да покаже картон на холандската звезда.
45 - Добавеното време е 1 минута.
45+1 - Бърза офанзива на домакините приключи с неакуратен удар на Робен.
45+1 - Край на първото полувреме.
---------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Зехиров няма да играе след почивката. На терена към този момент е Георги Миланов.
54  Жълт картон за Тони Вилхена, който жестоко фаулира Славчев.
54 - Силен изстрел на Янсен за наш шанс не намира очертанията на вратата на Пламен Илиев.
58  Жълт картон на Манолев, който спря непозволено набралия скорост Дейли Блинд.
60  Андрей Гълъбинов е последната промяна за България. Манолев излиза. 
67  ГОЛ! Ариен Робен бележи за 2:0! Промес получи подаване в наказателното поле, задържа топката и изчака влизащия на скорост Блинд, който продължи за Робен и капитанът на " лалетата " наказа Пламен Илиев.
69  ГООООЛ! " Лъвовете " понижават резултата - 1:2! Попадението е записано на Георги Костадинов. Ивелин Попов центрира от фаул, а в наказателното поле на Холандия Георги Костадинов леко отклони топката с глава и тя влетя във вратата на Яспер Силесен. 
73  Миланов е глобен с жълт картон.
78  Жълт картон за Чочев за фаул против Вилхена. Играчът на Палермо ще бъде осъден за идващия мач - семейството на Франция.
80  ГОООЛ! Интригата се изпари - 3:1 за Холандия! Промес центрира в наказателното поле на България, оставеният непокрит пред Пламен Илиев Прьопер засече тъкмо с глава, отбелязвайки второто си попадение в мача. 
84  Жълт картон и за Ивелин Попов, който също ще пропусне срещата с " петлите ".
90 - Добавеното време е 2 минути.
90+2 - Край на мача. Холандия победи България с 3:1 в международна подготовка.


 ХОЛАНДИЯ: 1.Яспер Силесен, 5.Дейли Блинд, 3.Стефан де Врай, 14.Уесли Худт, 2.Кени Тете, 8.Тони Вилхена , 10.Дейви Прьопер    (86  20.Марко ван Хинкел) , 7.Куинси Промес, 6.Жоржиньо Вайналдум, 11.Ариен Робен , 9.Винсент Янсен
Резерви: 22.Маартен Стекеленбург, 23.Йерун Зут, 13.Матайс де Лигт, 15.Бруно Мартинс Инди, 21.Тимоти Фосу-Менса, 12.Жоел Велтман, 18.Дони ван де Беек, 14.Карим Рекик, 16.Уесли Снайдер, 17.Мемфис Депай, 20.Марко ван Хинкел, 19.Бас Дост
Селекционер: Дик Адвокаат

 Image result for БФС лого
БЪЛГАРИЯ: 13.Пламен Илиев, 2.Страхил Попов, 5.Георги Терзиев , 15.Васил Божиков, 3.Петър Занев, 22.Александър Цветков (24  20.Симеон Славчев), 18.Ивайло Чочев , 7.Георги Костадинов , 4.Атанас Зехиров (46  17.Георги Миланов  ), 11.Станислав Манолев  (60  8.Андрей Гълъбинов), 10.Ивелин Попов 
Резерви: 1.Божидар Митрев, 13.Георги Китанов, 21.Антон Недялков, 17.Георги Миланов, 20.Симеон Славчев, 12.Божидар Краев, 14.Кристиян Малинов, 20.Орлин Старокин, 11.Тодор Неделев, 9.Ивайло Димитров, 19.Кирил Десподов, 8.Андрей Гълъбинов
Селекционер: Петър Хубчев

Амстердам, стадион " Амстердам Арена "
Съдия:  Атанасиос Сидиропулос (Гърция)

Легенда: гол  , автогол  , жълт картон  , втори жълт картон  , червен картон  , смяна  , рискова ситуация 

 

 











 



 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР