НАТО трябва да се подготви за продължителна конфронтация с Русия,

...
НАТО трябва да се подготви за продължителна конфронтация с Русия,
Коментари Харесай

Столтенберг: Путин иска различна Европа, в която да решава какво да правят другите страни

НАТО би трябвало да се приготви за продължителна борба с Русия, защото година след нахлуването в Украйна президентът Владимир Путин не демонстрира никаква воля за мир - такова предизвестие насочи генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, предаде Дарик с позоваване на агенция Франс прес.

" Трябва да сме подготвени това да трае дълго, може би доста, доста години ", сподели той в изявление за организацията. 

" Президентът Путин желае една друга Европа, една Европа, в която да може да управлява съседите си, в която да може да взема решение какво могат да вършат страните ", добави 63-годишният норвежец в изявлението, обещано седмица преди първата годишнина от нашествието в Украйна.

След година боеве, взели десетки хиляди жертви в двата лагера, НАТО се притеснява от нова съветска атака. Трийсетте членки на алианса повече от всеки път са решени да работят по този начин, че Украйна да победи, увери Столтенберг.

" Ние сме тук, с цел да се уверим, че Украйна печели войната и за да ѝ доставяме оръжия, муниции и поддръжката, от която се нуждае ", съобщи той.

" Ако президентът Путин завоюва в Украйна, това ще е покруса за украинците. Но ще е рисково и за всички нас, защото той и другите властнически ръководители ще бъдат уверени, че използвайки военна мощ, могат да реализират задачите си. " - посочи генералният секретар на НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР