НАТО оценява високо досегашните доставки на оръжие от Германия за

...
НАТО оценява високо досегашните доставки на оръжие от Германия за
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Путин реагира на поражение с още по-голяма жестокост

НАТО прави оценка високо досегашните доставки на оръжие от Германия за Украйна . Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг категорично похвали в отбранителната ѝ война против Русия, пред Welt am Sonntag два дни преди срещата на външните министри на НАТО в Букурещ.

" Силната поддръжка на Германия е от решаващо значение ", съобщи Столтенберг и уточни, че доставките на оръжие от Германия избавят човешки животи. Досега Германия е доставила на Украйна модерната система за противовъздушна защита Iris-T, а през идната година ще бъдат доставени още три . С оглед на непрекъснатите съветски ракетни офанзиви и офанзиви с дронове украинските въоръжени сили се нуждаят на първо място от повече оръжия за противовъздушна защита.

" Всички ние би трябвало да запазим и засилим поддръжката си за Украйна ", акцентира той.
 Германия ще пази Киев с Противовъздушна отбрана
Германия ще пази Киев с Противовъздушна отбрана

Защита от съветската експанзия

По отношение на актуалната обстановка в Украйна Столтенберг разяснява, че съветският президент Владимир Путин реагира " с още по-голяма свирепост " на провалите . Той напомня, че с настъпването на зимата Москва е почнала да бомбардира енергийната инфраструктура на Украйна, с цел да сложи страната на колене. " Путин се пробва да употребява зимата като оръжие. Но той няма да успее ", сподели Столтенберг

Ръководителят на НАТО споделя още, че колкото повече военни триумфи реализира Украйна, толкоз по-силна ще бъде нейната позиция в бъдещите договаряния : " Ние можем да укрепим позицията на Украйна на масата за договаряния, в случай че предоставим военна поддръжка на страната. "

" Най-добрият метод да подкрепим мира е да подкрепим Украйна ", уверен е Столтенберг. Според него в случай че Путин завоюва войната, той и други деспоти ще продължат да употребяват принуждение, с цел да реализиран задачите си. " Това може да значи още повече войни и премеждия. Това ще направи света ни още по-опасен . В наш личен интерес е Украйна да победи. ".

По тематиката за цената на поддръжката за Украйна, Столтенберг признава, че задължението е коствал скъпо на западните общества - повишението на сметките за храна и сила значи тежки времена за доста семейства в Европа. " Но не трябва да забравяме, че народът на Украйна заплаща всеки ден с кръвта си ", показва още Йенс Столтенберг.
 НАТО изключва дълготраен мир в Европа при победа на Русия Обновена
НАТО изключва дълготраен мир в Европа при победа на Русия

Подкрепата на Украйна е най-хубавият метод да се усилят възможностите за спокойно решение, уверен Столтенберг

Руските организации, в това число държавната ТАСС , също цитират изявлението на шефа на НАТО за Welt am Sonntag. Акцент обаче се слага върху думите му за цената, която заплащат западните общества за поддръжката за Украйна. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна, че поддръжката за Украйна коства скъпо на хората от Запада - е заглавието на обявата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР