НАТО, очаквано, нарече развитието опасна ескалация, въпреки че най-големият американски

...
НАТО, очаквано, нарече развитието опасна ескалация, въпреки че най-големият американски
Коментари Харесай

Русия започна да прехвърля тактически ядрени оръжия в Беларус

НАТО, предстоящо, назова развиването „ рискова ескалация ”, макар че най-големият американски самолетоносач преди дни дебаркира на пристанище в Норвегия, на няколко стотин  километра от РФ

Прехвърлянето и позициониране на тактически нуклеарни оръжия от Русия към прилежащ Беларус е почнало и това е най-правилният отговор против нападателната политика на „ неприятелските страни ”. Това удостовери по-рано президентът на Беларус Александр Лукашенко, който в четвъртък подписа договорка с Москва за превозването на бойните глави от „ нестратегическо естество ”.

Това се случва в подтекста на продължаващите ескалации на така наречен „ военни отряди ” на територията на Русия и редицата закани от страна на Киев по повод сигурността на публични лица в Кремъл, в това число президента Владимир Путин.

Според американското разузнаване остава неразбираемо какъв брой тъкмо бойни глави ще бъдат трансферирани в Беларус. Информацията, с която службите в Съединени американски щати разполагат, е че Русия има налични към 2000 тактически нуклеарни оръжия, в това число бомби, които могат да бъдат носени от самолети, както и ракети с пай обхват и артилерийски балистични бойни глави.

Случващото се в този момент стартира в края на март, когато Путин публично съобщи, че Лукашенко, с който двамата подържат близки връзки от години, е изискал в страната му да бъдат позиционирани сходни оръжия за всеобщо поразяване. Според съветската ТАСС тогава, построяването на нужната инфраструктура за съхраняването на тактическите нуклеарни оръжия трябваше да бъде подготвена до 1 юли.

Очаквано, НАТО назова действието „ рисково и безконтролно ”, макар че преди дни най-големият американски самолетоносач дебаркира на пристанище в Норвегия, намиращо се на едвам няколко десетки километра от границите на Русия за следващото военно обучение. „ Това е безотговорна ескалация и опасност за европейската сигурност. Беларус още може да постави завършек на всичко това, това е техен избор. Европейски Съюз е подготвен да отговор с спомагателни наказания ”, сподели Джозеф Борел.

“НАТО употребява украинската рецесия като предлог за укрепване на своите групи. Започна нова фаза от разширението на Алианса. Военната инфраструктура в Източна и Централна Европа се модернизира, разполагат се поразяващи оръжия и интензитетът на военните учения се повишава. Ескалира и нападателната изразителност на НАТО във връзка с „ нуклеарни задачи ” в страни от Източна Европа, които биват обучавани по какъв начин да употребяват военни системи за „ доставка ” на нуклеарни бойни глави ”, сподели на собствен ред министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу.

Припомняме, че приблизителният брой на американски гравитационни нуклеарни бомби B61 в Европа е 100. Те са ситуирани, съгласно Statista, в Инчирлик, Турция, Бюхел, Германия, Авиано и Гхеди, Италия, Клайне Брогел, Белгия, и Фолел, Нидерландия.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР