НАТО е алианс за сигурност и Турция няма да се

...
НАТО е алианс за сигурност и Турция няма да се
Коментари Харесай

Ердоган: НАТО е алианс за сигурност и Турция няма да се съгласи да го направи несигурнo място

" НАТО е алианс за сигурност и Турция няма да се съгласи да го направи несигурнo място ". Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган.

" Разширяването на НАТО има смисъл за Турция, доколкото зачита въпросите, по които демонстрираме сензитивност ", добави той, представен от Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

Ние сме отпред на страните, които на процедура оказват най-голяма поддръжка за дейностите на алианса, само че това не значи, че ще споделяме " да " на всяко едно предложение без да слагаме никакви въпроси, акцентира турският водач, който приказва на съвещание на парламентарната група на своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

Ердоган разяснява и въпроса за екстрадицията от Швеция на обвинени за тероризъм, търсени от Турция, като означи: " Значи вие няма да ни давате терористи, само че желаете от нас участие в НАТО ".

Турция показва запаси към кандидатурите на Швеция и Финландия за участие в НАТО и ги упреква, че оказват поддръжка на Кюрдската работническа организация (ПКК), която е приета за терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР