National Grid, операторът на единната британска енергийна система, планира да

...
National Grid, операторът на единната британска енергийна система, планира да
Коментари Харесай

Стимулират финансово британците да пестят ток

National Grid, операторът на единната английска енергийна система, възнамерява да подтиква жителите на страната, които ще понижат потреблението на сила през есента и зимата, когато потреблението на сила в страната е най-голяма, предава БГНЕС, цитирайкиDaily Express.

Според нея National Grid желае хората да изключват енергоемките уреди, като перални машини и конзоли за игри, в пиковите часове. Отбелязва се, че за тази цел компанията възнамерява да изплаща до шест лири за всеки икономисан киловатчас на семействата, които понижат потреблението на електрическа енергия сред 17:00 и 20:00 часа. Тази скица може да бъде въведена до края на октомври, в случай че бъде утвърдена от енергийния регулатор Ofgem.

" Разработваме нова услуга, която ще бъде разполагаем на потребителите през тази зима ", съобщи представител на National Grid.

Изданието показва, че сходна скица за заплащане към този момент е била тествана през февруари и март, когато 105 000 клиенти на Octopus Energy са били помолени да изключат електрическите си уреди за два часа. Домакинствата, които са понижили потреблението си на електрическа енергия с 30-40% са получили по 22,7 пенса за всеки икономисан киловатчас, написа вестникът.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР