Настоящият сезон е най-успешният за Ник Кирьос от дълги години

...
Настоящият сезон е най-успешният за Ник Кирьос от дълги години
Коментари Харесай

Шоуто продължава: Кирьос и Сок с категоричен успех над шампионите от Ролан Гарос

Настоящият сезон е най-успешният за Ник Кирьос от дълги години насам, като австралиецът не се лимитира единствено с изявите си на сингъл, а играе също толкоз сполучливо и на двойки. Бившият номер 13 завоюва купата на Аустрелиън Оупън дружно с Танаси Кокинакис, а през вчерашния ден двамата победиха и в Атланта. Тази седмица пък Кирьос е във Вашингтон, където е решил да си партнира дружно с положителния си другар Джак Сок. Финалистът от Уимбълдън нееднократно е споделял, че за него Сок е най-хубавият състезател на двойки в света, а трите " мейджър " купи на американеца са задоволителен отзив да имаме вяра, че сходно изказване не е лишено от причини.

Всъщност Кирьос и Сок до момента имаха впечатляващия връх от 16 победи и 4 загуби при взаимните си участия, като в един миг не бяха допускали загуби в границите на три следващи години. Днес пък те затвърдиха усещането, че са един от най-класните тандеми в актуалния тенис и не оставиха шансове на спечелилите от тазгодишния Ролан Гарос - Марсело Аревало и Жан-Жулиен Роже, надигравайки ги с безапелационното 6:4 6:4. По този метод американо-австралийското дуо се класира за втория кръг на конкуренцията в столицата на Съединени американски щати, където ги чака конфликт с един всред опитните тандеми Никола Маю/ Едуар Роже-Васлен и Джейми Мъри/ Бруно Соарес.

Мачът започва с ранна замяна на пробиви, само че последователно Кирьос и Сок започнаха да преобладават от линията за начален удар, до момента в който техните противници трябваше да поставят съществени старания за спечелването на всяко едно разиграване и се стигна до законосъобразен пробив в актива на двамата шоумени, които напълно скоро имаха преднина в сетовете.

Третите сложени оказаха по-голяма опозиция във втората част, само че Аревало на няколко пъти не можа да пресече добре наоколо до мрежата и се стигна до решителен пробив в актива на американеца и австралиеца, които след това нямаха проблеми да изведат срещата до сполучлива за себе си развръзка.

Making a statement with this victory
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР