Настоящата седмица се развива великолепно за българските представители, след като

...
Настоящата седмица се развива великолепно за българските представители, след като
Коментари Харесай

Нов български успех: Топалова загуби само 4 гейма по пътя към дебютен финал за сезона!

Настоящата седмица се развива превъзходно за българските представители, откакто Виктория Томова доближи до полуфиналите на шампионата в Гроджиск Мазовецки и си обезпечи дебют в топ 100, а Адриан Андреев също е част от финалната четворка на конкуренцията в швейцарския град Вецлар. Четвъртата ни ракета при дамите Гергана Топалова също към този момент стартира да възстановява своята форма и през днешния ден се класира за дебютен край на W25 шампионата в Агадир (Мароко), откакто не остави шансове на международната №547 Лексис Стивънс, надделявайки с безапелационното 6:1 6:3. В борба за трофея българката ще се изправи против поставената под номер четири Анджелика Моратели.

Още през цялото време пловдивчанката доминираше в разиграванията от дъното на корта и на бърза ръка реализира пробив в дебютното подаване на нидерландката, след което продължи да пласира ударите си надълбоко в противниковата половина, дочаквайки неточност от Стивънс, с цел да дублира преднината си от брейк и да поведе в обособените елементи.

Нашето момиче придвижи господството си на корта и във втория сет, където още веднъж можехме да я забележим да влиза нападателно в разиграванията още с ретура и да основава проблеми в сервис геймовете на съперничката. Въпреки това Стивънс съумя да се задържи в резултата до 3:3, само че след това Топалова увеличи равнището си и реализира два пробива, които ѝ осигуриха крайния триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР