Настоящата седмица се оказа много успешна за българските представители и

...
Настоящата седмица се оказа много успешна за българските представители и
Коментари Харесай

Програма за събота: Томова, Андреев и Топалова излизат в търсене на място във финал

Настоящата седмица се оказа доста сполучлива за българските представители и цели трима от тях през днешния ден ще имат опция да намерят място във финала на шампионатите, в които вземат участие. Любопитното е, че това се случи и през предходната седмица, когато в същата позиция бяха Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Пьотр Нестеров. Най-радващото е, че в този случай става въпрос за напълно друг състав от родни състезатели, тъй като за оценки ще се борят Виктория Томова, Адриан Андреев и Гергана Топалова.

Вики взе участие на мощната конкуренция от категория W100 в полския град Гроджиск Мазовски, където през днешния ден ще се изправи против лидерката в схемата - Магда Линет. Именно локалната представителка в профил първата ни ракета през предходната седмица на WTA надпреварата в Прага, тъй че това е добра опция за реванш, а също така Томова към този момент си обезпечи дебют в топ 100 на ранглистата и може да играе изцяло освободено.

Адриан Андреев пък взе участие на шампионата от категория M 25 немския град Вецлар. Досега Ади няма изгубен сет до етапа на финалната четворка, но през днешния ден ще премери сили с Рудолф Мьолекер, който е някогашен член на топ 150 и в предишното може да се похвали с триумф над Давид Ферер и класиране за четвъртфиналите на ATP 500 конкуренцията в Хамбург.

Гергана Топалова също намира своята форма и през днешния ден ще излезе за втория си полуфинал през сезона на равнище W25, а там я чака среща с нидерландката Лексис Стивънс, която не е измежду поставените тенисистки в мароканския град Агадир и привидно нашата сънародничка има отличен късмет да се класира за дебютен край през 2022-ра.

Ето и стратегия с мачовете на тримата българи:

Гергана Топалова - Лексис Стивънс (начало след 12:30 българско време)

Адриан Андреев - Рудолф Мьолекер (начало след 14:00 часа българско време)

Виктория Томова - Магда Линет (начало след 16:00 българско време)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР