Наскоро писах за внимателните крачки на правителството на Мишустин и

...
Наскоро писах за внимателните крачки на правителството на Мишустин и
Коментари Харесай

Не реформа, а профанация. Защо либералите в Русия вдигнаха пенсионната възраст

Наскоро писах за деликатните крачки на държавното управление на Мишустин и Белоусов по обединяването на Пенсионния фонд на Русия и Фонда за обществено обезпечаване в обединен обществен фонд. Според нас това е първата крачка към прехода към частична спестовна спестовна система, която е надали не единственият вид за излаз от пенсионната рецесия.

Въпреки това, дано да отговорим на този въпрос в сегашния материал: за какво преди четири години систематичните либерали организираха по този начин наричаната пенсионна промяна, която в последна сметка се оказа вулгаризация? Все отново в създаването ѝ участваха всичките наши “стари познати”: Силуанов, Кудрин, Висшата школа по стопанска система и впрочем.

Така наречената пенсионна промяна стана същински подарък за глобалистите. През май 2017 година МВФ “препоръча” на Русия да увеличи пенсионната възраст:

“И най-после, пенсионната промяна, която планува законодателно нарастване на пенсионната възраст, би спомогнала за намаляване на въздействието на негативните демографски трендове върху пазара на труда, до момента в който добре създаденото фискално предписание, както беше маркирано нагоре, би защитило конкурентоспособността посредством понижаване на въздействието на променливите цени на петрола по отношение на обменния курс.”

Това е публична информация, оповестена на уеб страницата на МВФ.

Нашите непрекъснати читатели надали ще се учудят от сходен факт, само че за тези, които са попаднали на Константин Двинский за първи път, това е станало изобретение.

Защо систематичните либерали последваха “препоръките” на МВФ? Да се постараем да отговорим на този въпрос. Има и вътрешни, по този начин и външни аргументи.

Да стартираме с вътрешните. Сега е явно, че пенсионната промяна унищожи “кримския консенсус”. От момента на провеждането ѝ рейтингът на президента стартира да пада.

Рязкото намаляване на нивото на утвърждение на активността на президента се случи точно след пенсионната промяна. Равнището на отрицание, въпреки и постепенно, само че пораства и след известно време може да се съпостави с 2012 година, когато систематичните либерали с поддръжката на Запада се пробваха да проведат цветна гражданска война, с цел да не позволен трети мандат на Путин.

Да забележим и по какъв начин правят оценка ситуацията на нещата в страната. Броят на жителите, смятащи, че страната се движи в вярна и неправилна тенденция на процедура е подравнен. И тук ние още веднъж виждаме внезапно изменение на графика в средата на 2018 година, когато се случва пенсионната промяна.

Така главната вътрешна цел на пенсионната промяна е да провокира обществена незаинтересованост и отчаяние измежду популацията. Целта е сполучливо реализирана, тъй като 95% от популацията не знае нищо нито за МВФ, нито за глобалистите, нито за систематичните либерали. За множеството Путин, Кудрин, Силуанов, Мишустин и Белоусов са един екип.Ние разбираме, че Белоусов и Кудрин преследват изцяло разнообразни цели, само че по разбираеми аргументи, множеството даже не се досещат за това.

Разбира се, сходни последици на пенсионната промяна са елементарно пропускани. И даже в случай че мислим от чисто прагматична позиция, не би имало никакъв смисъл да се жертват рейтинг и престиж измежду популацията поради повдигането на пенсионната възраст, което по никакъв начин не взема решение пенсионния въпрос. Но решенията се вземат не в Русия. Тук единствено се извършват.

Втората причина е външна. Съгласно глобалисткия модел на стопанската система, Русия получава ролята на снабдител на евтини естествени запаси за “развитите” страни. Русия не може да развива несуровинния бранш, още повече високите технологии, тъй като, както и останалия свят, се намира в системата от Бретън Уудс. Защо ни е да вършим компютри, когато ги вършат в други страни, а сходни артикули можем да ги купим, продавайки нефт?

За да не се позволява развиването на несуровинния бранш, би трябвало да се сложи кръст на вътрешните вложения. Особено на евтините и “дълги” пари. А източниците им не са доста. На първо място това са приходите от износа. Но сме ви разказвали непрекъснато, по какъв начин се изземват.

На второ място това са пенсионните пари. Да, пенсионните пари служат освен за обезпечаване на обществените заплащания, само че са и значим мотор за растежа на стопанската система. Моделът в западните страни е изпитан и работи сполучливо.

Всички диалози, че пенсионните пари при погрешно влагане може да изгорят, нямат нищо общо с действителността. В актуалния свят ръководството на средствата се доверява даже на роботи. Разбира се, никой не е застрахован от изключителни условия, само че загубите, даже в най-лошия случай, са едвам няколко %, които може елементарно да се покрият от страната посредством други източници.

Затова пък стопанската система ще получи превъзходен източник на дълготрайни вложения, който ни е просто нужен. Но глобалистите и следените от тях систематични либерали не могат да позволен това. Затова вместо действителна пенсионна промяна (преход към отчасти натрупваща пенсионна система) е изпълнена вулгаризация. Също по този начин “приятен” бонус е, че в този момент никой няма да се реши внезапно да реформира пенсионната система, тъй като това мигновено ще провокира публично неспокойствие и още по-голямо проваляне на престижа на властта.

Общо взето систематичните либерали реализираха своето. От икономическа позиция пенсионната вулгаризация нямаше необикновен смисъл. А от репутационна си реализира задачите.

Превод: В. Сергеев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР