Наситеният със събития втори ден от срещата на високо равнище

...
Наситеният със събития втори ден от срещата на високо равнище
Коментари Харесай

Г-7 в съперничество с Пекин с инфраструктурен план за трилиони долари

Наситеният със събития втори ден от срещата на високо ниво на Г-7 в британското графство Корнуол, приключи с барбекю на плажа. По-рано водачите разискаха разпределението на имунизациите по света и утвърдиха огромен проект за поддръжка на инфраструктурни планове в по-бедните страни.

Новият план на Г-7 е опция на китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “.

Една от главните тематики през втория ден бе създаване на тактика за противопоставяне на китайската конкуренция.

Очаква се планът да възлезе на към 40 трилиона $. Целта е да се помогне на изоставащите страни да догонят богатите в инфраструктурата. Обърнато бе още веднъж огромно внимание на разпределянето на имунизациите и предотвратяването на пандемии в бъдеще.

Към великодушните обещания за даване на ваксини на по-бедните страни се причисли и Европейски Съюз, който се чака да изнесе 700 милиона дози до края на годината.

Участвалия в срещата ръководител на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус осведоми публицистите, че международните водачи са разискали хипотезата за изпускането на ковид от китайска лаборатория и че би трябвало да се изиска от Китай по-голяма изясненост по въпроса.

Сянка върху форума хвърля само Протокола за Северна Ирландия откакто от извършените срещи на английския министър председател Борис Джонсън с водачи от Европейски Съюз стана ясно, че не е реализиран прогрес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР