Нашето тяло е една уникална машина. В нея протичат милиони

...
Нашето тяло е една уникална машина. В нея протичат милиони
Коментари Харесай

Сигналите на тялото, които често игнорираме

Нашето тяло е една неповторима машина. В нея протичат милиони процеси. В случай, че нещо не е наред, тя употребява най-различни характерни сигнали. Т.нар. признаци, предава Мениджър Нюз.

Именно заради тази причина ще ви представим 10 от тях. Хубаво е да им обръщате внимание (без да изпадате в паника). В края на краищата последната дума постоянно е на лекаря.

Размазано зрение

Размазаното зрение най-често значи късогледство или астигматизъм, само че може да е признак за глаукома, ретинобластома или по-сериозни болести на очите.

Тъмни кръгове под очите

Знаете по кое време се появяват, нали? Те са вследствие от преумората и незадоволителния сън. Ако обаче сте отпочинали, а непрекъснато ги имате, е добре да се съветвате с доктор. Тъмните кръгове са измежду признаците за анемия – дефицит на червени кръвни телца или хемоглобин в кръвта.

Петна пред очите

Със сигурност ви се е случвало – поглеждате право в някоя лампа и светлината като че ли се запечатва върху окото ви. Малки кръгчета или линийки заиграват пред вас. Ако обаче се появяват без причина и не желаят да се махат, споделете с очния си доктор. Тези безобидни формички може да са признак за заболяване на зрението като катаракта.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР