Нашата група си остава стабилна. Ние сме Има такъв народ

...
Нашата група си остава стабилна. Ние сме Има такъв народ
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Групата на ИТН е стабилна, Кирил Симеонов остава наш приятел

Нашата група си остава постоянна. Ние сме " ИТН " (ИТН) и сме такива, каквито сме. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов. Той сподели, че това, което е направил Кирил Симеонов, е неговото право.

По-рано през днешния ден първо в пленарната зала, а по-късно и пред медиите, Симеонов сподели, че се срами от вчерашното гласоподаване за оставката ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, която беше призната с гласовете на Има Такъв Народ, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ". Той удостовери, че напуща Има Такъв Народ.

По този мотив Йорданов сподели: " Той си остава наш другар, без значение какво реши да прави оттук-нататък след днешното му изказване. Така го е усетил, по този начин го е почуствал ". И добави, че Симеонов е свободен човек, който може да каже, каквото си желае.

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание Ива Митева (ИТН) сподели, че натискът е голям. Попитана от кое място e натискът, тя отговори: " Аз, доколкото знам, от премиера. Даже доскоро сътрудник от нашите сподели есемеси, които министър председателят е пращал в пленарна зала през вчерашния ден ".

Митева сподели също, че поради този напън се е упорствало вотът на съмнение към държавното управление да влезе за разискване по-скоро в пленарната зала. " Действа се върху душeвността, в това число разбрах, че са пускани инспекции против мен, против господин Каримански, да ни ровят в ДАНС, да търсят неща против нас ", разгласи тя.

Митева призна, че е считала, че точката за предварителното освобождение на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев не е било належащо да се случва преди вота на съмнение. Тя сподели, че няма да е тя новият ръководител на Народното събрание. Ива Митева дефинира Минчев като " прелестно момче ", което се е " отървало " от " най-неблагодарната позиция в страната ". Тя уточни, че няма потребност във връзка с избора на нов ръководител да се вършат нещата напук. " Смятам, че ръководител на Народното събрание би трябвало да бъде някой, за който ще има единодушие от целия парламент ", добави депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР