Мъж загина, а няколко души бяха ранени при катастрофа с

...
Мъж загина, а няколко души бяха ранени при катастрофа с
Коментари Харесай

След катастрофата с кола на НСО, при която загина човек. Какво показва разследването дотук

Мъж почина, а няколко души бяха ранени при злополука с автомобил на НСО, в който е бил транспортиран някогашният министър председател Кирил Петков.

Образувано е досъдебно произвеждане по случая, изясни в BTV „ Тази заран " полк. Христо Тинев, военно-окръжен прокурор на Военна прокуратура-Сливен. Извършени са всички нужни първични дейности, оглед на местопроизшествията и разпит, уточни той.

Инцидентът става на 16 май в 17:30 часа на входа на Аксаково. Ударът става на Т-образно кръстовище. Шофьорът на цивилния автомобил е умрял. Неговата спътничка остава в тежко положение. Те я в реанимация и е на командно дишане. Извършена е интервенция. Има риск за живота й.

Предмет на следствието е какви са осъществените нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Предстои да се разбере. Към момента не можем да дадем данни, тъй като ще бъде нечиста сделка. Целта на следствието е да се откри отговорно държание на единия или на другия лидер, или и на двамата, добави полк. Христо Тинев.

От Националната работа за защита разпространиха позиция, в която споделиха, че автомобилът се е движил по път с преимущество, когато се случва злополуката.

Ще бъде открито с каква скорост се е движил автомобилът на НСО. Ще бъдат предоставени експертизи. Вещите лица ще отговорят на въпросите по всички елементи, изясни прокурорът.

Извършени са разпити. Има следствена загадка, както е известно. Всичко ще бъде детайлно проучено. Разследването ще бъде обективно. Към момента не можем да се произнесем по въпроса за виновността. Прокуратурата е самостоятелна от политически игри и изказвания. Защо Кирил Петков е пътувал с защита на НСО - не мога да отговоря. Трябва да бъде открито в хода на следствието. Няма нужда прокуратурата да се замесва в предизборни спекулации, добави той.

Съгласно член 396 от Наказателно-процесуален кодекс чиновниците на НСО са подготвеност на Военната прокуратура. Тъй като лидерът на служебния автомобил е чиновник на НСО, ние проверяваме, сподели още полк. Христо Тинев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР