НАСА и Офисът по научни и технологични политики (OSTP) представиха

...
НАСА и Офисът по научни и технологични политики (OSTP) представиха
Коментари Харесай

НАСА създаде план за защита на Земята от астероиди

НАСА и Офисът по научни и софтуерни политики (OSTP) показаха своя формален проект за отбрана на земята от метеорити. Той е в 23 страници и беше оповестен от уеб страницата на Белия дом.

Българската диря в гибелен метеорит

Какво ще се случи, в случай че метеорит удари Земята

Планът включва тактика за подготвеност за реакция, предварителна подготовка и проект за деяние с няколко цели. Сред тях е спомагателното рационализиране на системите за разкриване на близки до Земята обекти.

Какво ще се случи, когато Слънцето почине

Това изобретение слага под въпрос всичко, което знаем за Земята

НАСА счита, че към този момент е разкрила и анализирала сполучливо всички огромни метеорити, които могат да унищожат живота на Земята при конфликт и нито един от тях не съставлява риск. Въпреки това организацията обръща внимание и на заплахата от по-малките метеорити. Те може да не унищожат целия живот на планетата, само че могат да нанесат обилни вреди на по-малки райони и са доста сложни за засичане.

Агенцията дава за образец метеорита над Тунгуска, който се взриви в небето през 1908 година Обектът е дребен за галактическите мащаби, сред 40 и 60 метра в диаметър, само че все пак е изравнил над 2000 кв. км. гора. НАСА пресмята, че има над 300 000 обекта, които са по-големи от 40 метра и могат да бъдат рискови за Земята.

Откриха метеорит малко преди да изгори в атмосферата

Междугалактическият метеорит озадачи астрономите

В момента обаче чисто механически е доста мъчно тези обекти да бъдат открити задоволително рано, с цел да може да се вземат някакви ограничения или популацията в рисковия регион да бъде квалифицирано. Затова в проекта си организацията планува да създаде усъвършенствана система и модел, която да може да открива метеорити от 50 до 140 метра в диаметър и да може по-добре да планува тяхното държание и евентуални резултати.

В дълготраен проект се планува и изпращането на галактически апарати до някои метеорити, с цел да могат те да бъдат изучени от близко. Преди това да се случи, НАСА ще се концентрира върху създаването и на апарати-камикадзета, които да се удрят в метеоритите и да трансформират курса им. Работи се и по "гравитационни трактори ", които да могат да летят в орбита към обектите и по този метод по-бавно да поправят курса на метеорита. Ще бъде изучена и опцията за потребление на нуклеарни оръжия, които да взривяват метеорити, когато няма друга опция.

Това изобретение слага под въпрос всичко, което знаем за живота на Земята

Планът планува усъвършенстване и постоянни тренировки на проектите за реакция, основаване на процедури за деяние в незабавни обстановки и други Стратегията е отворена и за съдействие с интернационалните сътрудници за в допълнение възстановяване на опциите на учените и отбраната от метеорити, като задачата е да бъде изцяло развита и приложена в границите на 10 години.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР