Нарушен ли е Закона за закрила и развитие на културата,

...
Нарушен ли е Закона за закрила и развитие на културата,
Коментари Харесай

Как се слагат шефове на културни центрове зад граница

Нарушен ли е Закона за протекция и развиване на културата , който урежда разпоредбите за избор и назначение на шефове на български културни центрове зад граница?

За това сигнализираха българи от Австрия и Германия, а мотив е планувания за идната седмица втори стадий от състезанията за нови шефове на центрове, като първият – пресявка по документи е към този момент минал.

Според нашите източници, кандидатурата на Борислав Петранов за шеф на “Дом Витгенщайн ” във Виена е неприемлива, защото въпросният претендент има повече от два мандата там, а Законът постанова ограничаване до два мандата най-много.

Петранов в това време кандидатства и за втори мандат в Българския културен институт в Берлин, където към този момент има един мандат – освен това е само позволен претендент на втори тур.

Според източниците ни, въпросният претендент не би трябвало въобще да мине на втори тур, където изпитът би трябвало да бъде записан и качен на интернет страницата на Министерство на културата.

Справка в Закона фактически сочи: “Директорите на българските куртурни институти не могат да бъдат назначавани за повече от два мандата. ”

Plovdiv-online насочи питане към Министерство на културата, на което още няма отговор.

Вижте приложените документи в Галерията горе.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР