Народното събрание успя да заработи тази сутрин, за разлика от

...
Народното събрание успя да заработи тази сутрин, за разлика от
Коментари Харесай

Заради местните избори: Шестима депутати напуснаха парламента

Народното заседание съумя да проработи тази заран, за разлика от през вчерашния ден, откакто всички парламентарни групи се включиха в обезпечаването на кворума. Първата работа на депутатите беше да освободят петима свои сътрудници, които напущат законодателната власт поради локалните избори.
Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС беше определена за кмет на столичния регион Панчарево. Петър Куленски от ПП-ДБ завоюва кметските избори в Пазарджик. Социалистът Калин Калапанков ще управлява община Брезово. Деян Николов от „ Възраждане “, който се опитва несполучливо за кмет на София, въпреки всичко ще взе участие в управата на столицата, само че като общински консултант. Общинар, единствено че във Видин, става и съпартиецът му Валери Сираков.
По-особен случай е депутатът от ГЕРБ-СДС Славена Точева. Тя няма да заеме място в локалната власт. По-скоро пада жертва на провалянето на партията си във Варна, откъдето тя самата беше определена като народен представител. За отбелязване е, че при гласуването на настояването й да напусне Народното събрание, само за Точева имаше няколко десетки гласа " срещу ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР