Народното събрание ратифицира Споразумението за придобиване и взаимно обслужване между

...
Народното събрание ратифицира Споразумението за придобиване и взаимно обслужване между
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира споразумение между министерствата на отбраната на България и САЩ

Народното заседание ратифицира Споразумението за придобиване и взаимно обслужване сред Министерството на защитата на България и Департамента по защитата на Съединени американски щати.

Народният представител от " Възраждане " Николай Дренчев съобщи, че съглашението в по-голяма степен облагодетелства Съединени американски щати:

" Когато ние предоставяме някакви услуги, те ще бъдат заплатени по български цени - извънредно преференциални, извънредно комфортни. В същото време когато ние получаваме нещо, каквото и да било то от Съединените щати, ще се окаже, че сме го получавали на цени безпределно високи. "

От Българска социалистическа партия също показаха противоречие с аргумента, че България ратифицира съглашение с страна, която не си извършва отговорностите по закон, визирайки забавената доставка на военни самолети.

" Всъщност ние би трябвало да подпишем съглашение за на процедура, даване безплатно на нашите сътрудници от Съединените щати да си вършат тренировки на българска територия. Вие чули ли сте Българската войска да е упражнявала в Оклахома или в Северна Калифорния, тъй като аз не съм ", съобщи Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

Председателят на Военната парламентарна комисия Христо Гаджев от ГЕРБ категорично уточни, че в съглашението не попадат оръжейни системи и готово за прилагане съоръжение, а включва единствено поддръжка:

" Логистично обезпечаване доставка и услуги на храна, вода, квартира, превоз, бензин, масла. Как да се трансферира и по какъв начин да употребява Българската войска горива, които са благосъстоятелност на американската войска и по какъв начин всичко това да бъде осчетоводено? "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР