Народното събрание прие решение, според което битовите потребители на ток

...
Народното събрание прие решение, според което битовите потребители на ток
Коментари Харесай

РЕШЕНО: Домакинствата няма да купуват ток от борсата до 2026 г.

Народното заседание одобри решение, съгласно което битовите консуматори на ток няма да купуват от свободния пазар до края на 2025 година Решението бе признато без съперници, единствено 22 депутати се въздържаха.

Решението бе импортирано от Делян Добрев от ГЕРБ, който оглавява и енергийната комисия. Аргументът за него бе, че задачата е да е несъмнено, че семействата няма да са принуди да купуват скъпия борсов ток в този период, защото в Плана за възобновяване и резистентност има планувани две стъпки. Едната от тях, въпреки и неразбираемо дефинирана е със период 2023 година

Движение за права и свободи поддържа текста като Рамадан Аталай уточни, че явно всички поддържат и това, че ГЕРБ са били първи с предлагането не би трябвало да се гласоподава срещу, единствено тъй като някой им е ядосан.

Основни представители по тематиката с изключение на представители на ГЕРБ бяха депутати от " Възраждане ", които оповестиха, че поради цените на тока на пазара битовите консуматори не би трябвало въобще да излизат на него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР