Народното събрание прие окончателни промени в Административнопроцесуалния кодекс.. Законопроектът беше

...
Народното събрание прие окончателни промени в Административнопроцесуалния кодекс.. Законопроектът беше
Коментари Харесай

Депутатите приеха на второ четене промените в Административнопроцесуалния кодекс

Народното заседание одобри дефинитивни промени в Административнопроцесуалния кодекс.. Законопроектът беше разграничен на три елементи за второто четене. Народните представители одобриха последната част от измененията.

През преходните и заключителни разпореждания те промениха и други закони. В Закона за държавния чиновник разногласията за преустановяване на служебно правно отношение или налагането на дисциплинарна отговорност ще се преглеждат от административен съд. По Закона за Министерство на вътрешните работи арестуваното лице ще може да апелира законността на задържането си пред областен съд. Дисциплинарните санкции по Закона за защитата и въоръжените сили ще могат да се апелират пред административен съд. Решението няма да предстои на касационно обжалване. С промени в Кодекса за обществено обезпечаване съдиите, прокурорите и следователите с общ юридически стаж най-малко 35 години ще могат да подадат заявление за пенсиониране.

На 12 юли депутатите вкараха такси в касационното произвеждане. Касационният жалбоподател ще внася такса в размер на 70 лв., а когато жалбоподател е организация- 370 лв.. Такса няма да се внася за подаване на митинг, както и от жители, за които е прието от съда, че нямат задоволително средства да я заплатят. За произвеждане, формирано по частна тъжба, ще се събира такса в размер на 30 лв. за жители и 150 лв. за организации. Не се дължи такса от жители за частна тъжба по каузи за пенсионно, здравно и обществено обезпечаване. За произвеждане по анулация на влезнали в действие правосъдни актове се събира такса в размер на 30 лв. за жители и 150 лв. за организации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР