Народното събрание отхвърли предложението на бившия министър на финансите Асен

...
Народното събрание отхвърли предложението на бившия министър на финансите Асен
Коментари Харесай

Данъчните облекчения за 1 дете остават 600 лева

Народното заседание отхвърли предлагането на някогашния министър на финансите Асен Василев да се нараснали данъчното облекчение за развъждането на деца. Текстът бе импортиран като част от гласуването на проектозакона за удължение действието на държавния бюджет през 2023 година Бюджетната комисия поддържа плана, само че при гласуването в пленарната зала депутатите на ГЕРБ гласоподаваха друго, оповестява " Дневник ". 

Предложението бе сегашната отстъпка от налога върху приходите от 600 лева да се усили на 900 лева Освен това предлагането включва и този механизъм да се запише като непрекъснат в Закона за облагане приходите на физическите лица. След като текстът бе отритнат се резервира настоящето състояние - за 600 лева на едно дете и установяване с гласуването на бюджета всяка година.

Вече няколко часа депутатите дебатират по второто четене на плана за удължение действието на държавния бюджет. Депутати от Българска социалистическа партия през разнообразни процедури непрестанно оферират първо да се организира спор и да се гласоподава покачване на минималната работна заплата. партията предлага това да стане като се дефинира механизъм - тя да бъде 50% от междинната за страната. Към момента нито един опит на левицата да върне дебата към тази точка не съумява. Освен това Народното събрание не позволи, както и бюджетната комисия преди този момент, до разглеждане на още няколко оферти на Българска социалистическа партия за покачване на разноските следващата година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР