Народно събрание днес взе едно наистина отговорно решение, каза премиерът

...
Народно събрание днес взе едно наистина отговорно решение, каза премиерът
Коментари Харесай

Кирил Петков: Това, което европейските лидери оцениха е, че България направи своята стъпка

" Народно заседание през днешния ден взе едно в действителност отговорно решение ", сподели министър председателят в оставка Кирил Петков във връзка даването на мандат за повдигане на ветото за европреговори с РСМ.

От Брюксел, където е на Европейски съвет Петков сподели, че би трябвало да благодари на много хора, помогнали да се стигне до този резултат.

" Започвам от външния министър Теодора Генчовска, която сподели ясно, макар натиска от партията, която я е издигнала да каже нещо друго - сподели ясно, че това е най-хубавото решение за България. Благодаря ѝ за смелостта макар постовете във " Фейскбук " на Слави Трифонов ", сподели Петков.

Той благодари и на депутатите, които, по думите му " са събрали нужната поддръжка за толкоз отговорно решение ".

" Това, което европейските водачи оцениха е, че България направи своята стъпка. Оцениха, че това решение е решението, което френското държавно управление, Европейски Съюз действително поддържа и осъзнава, че българските условия стават европейски. Сега е време за държавното управление на РСМ да поведе своята нация. От тях зависи сега е да кажат, че желаят да са част от Европейски Съюз и са подготвени да създадат стъпките, с цел да стане действителност ", сподели Петков.

" Всичките министър председатели ни поздравиха и ни благодариха, че и те са разбрали изискванията, които са значими за България, а тези условия са европейски. Много е значимо правата на българите да са предпазени в РСМ ", сподели още той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР