Народната демокрация в целия процес е основният атрибут на социалистическата

...
Народната демокрация в целия процес е основният атрибут на социалистическата
Коментари Харесай

Народната демокрация в целия процес гарантира, че китайският народ ще продължи да бъде господар на страната си

„ Народната народна власт в целия развой е главният признак на социалистическата демократична политика и е най-широката, действителна и ефикасна народна власт “, съобщи в отчета си пред 20-ия конгрес на ККП генералният секретар на Централен комитет на ККП Си Дзинпин. В него той показа присъщите особености и преимущества на концепцията за „ национална народна власт в целия развой “, акцентирайки, че тя дава насоката за развиването на социалистическата народна власт в страната през новата ера и по нея светът може да съди за качеството на китайската народна власт.

Същността на националната народна власт в целия развой е социалистическата народна власт, чийто главен индивид е китайският народ, а характерностите и преимуществата ѝ могат да бъдат видени в целия развой на нейното упражняване. Този модел народна власт интегрира демократичните избори, съвещания, взимане на решения, ръководство и надзор, тъй че да бъдат чути гласът и желанията на жителите в другите аспекти на държавния, политически и обществен живот. Този повсеместен и изчерпателен модел на народна власт разрешава на китайския народ да бъде стопанин на своята страна.

Демокрацията не е бижу, а би трябвало да служи за разрешаване на действителните проблеми пред хората. През миналите 10 години от оправянето с крайната беднотия, през всеобхватното създаване на общество със приблизително равнище на богатство, до поемането към изцяло създаване на съвременна социалистическа страна и общ разцвет на всички китайци, националната народна власт в целия развой сподели своята жизнеспособност и капацитет.

Както светът е многолик, по този начин също и демокрацията няма един единствен верен модел. Най-надеждна и ефикасна е демократична система, произлизаща от и отчитаща особеностите на съответните общества. По новия път към всеобхватното създаване на съвременна социалистическа страна, Китайската комунистическа партия ще продължи да развива националната народна власт в целия развой, да подсигурява, че народът ще продължи да бъде стопанин на страната и да дава принос за обогатяване на политическата просвета.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР