Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и
Коментари Харесай

Разследват скандална схема на Нико Тупарев за 100 МИЛИОНА лева в bTV и Нова!

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се е самосезирала и е почнала следствие на противозаконните практики на обръчите от компании към Никола Тупарев , прочут повече като Нико, с които той източил милиони от Нова и bTV. Според първичните данни става дума за колосалните 100 милиона лв., разкри Narod.bg.

Заради събрани от Комисия за защита на конкуренцията многочислени доказателства през последните години комисията нищи следствия за мокра поръчка над сътрудник Нико Тупарев, който източвал посредством комплицирана финансово-юридическа скица и с подставени компании милиони левове от телевизионните формати „ Ергенът ”, „ Биг Брадър ”, „ Вип Брадър ”, „ Денсинг Старс ”, „ Стани богат ”, „ Игри на волята ”, „ Черешката на тортата ”, „ Хелс кичън ”, „ Моята звездна кухня ” със Силвена Роу и доста други в Нова и bTV. Разследва се и различен аспект – дали самите частни малките екрани не са взели участие в лъжливата процедура, акцентира източникът.

По мнение на специалисти въз основа на обществени документи Нико Тупарев печели на годишна база посредством мрежата си от свързани компании „ Олд Скул ” ЕООД с Мая Тодорова и Радослав Тушев, „ Еф Хикс Камера ” ООД с Мая Тодорова и Радослав Тушев, „ Републик ъф Кънтент ” ООД с Мая Тодорова и Радослав Тушев, „ Ту бай Ту ” ООД с Витомир Саръиванов и „ Българиан Филм Продъкшън Сървисис ” ЕООД от работата им в националните малките екрани bTV и Нова сред 4 и 7 милиона лв. на година , източвайки парите от телевизионните бюджети.

Нико Тупарев работил в скандалната скица под покровителството на тв боса Дидие Щосел, заемал шефското кресло в Нова, а в този момент шеф в групата на bTV, твърди източникът.

Проверява се дали французинът е прибирал назад от Тупарев тлъсти рушвети, с цел да разрешава измамата да се случва години наред. През последните 15 година по този метод били усвоени над 100 млн. лв..

Тупарев представял пред малките екрани съмнителни доклади, като ангажимент на Щосел било да бъдат признати, а парите платени на някоя от обвързваните с Нико Тупарев компании. Щосел бил индивидът, който против % позволил „ Националната лотария ” на Васил Божков и Тупарев в ефира на Нова, известна като „ кражбата на века “.

Чрез контакта си с Щосел Тупарев назначил дългогодишния си чиновник Христо Хаджитанев за програмен шеф в bTV. Същият одобрявал всяка концепция за ново предаване на тв могула, отбивал планове на конкуренцията и осигурявал на шефа си безпроблемно потвърждаване на съмнителните доклади за разноските по мултимилионните телевизионни продукции.

За тази си активност Хаджитанев получавал от Нико Тупарев огромни суми в брой, което станало притежание на сътрудниците му в bTV, заради което Хаджитанев неотдавна бил освободен… Обект на инспекция е и дали Щосел уредил Тупарев против подкуп да снима тази година „ Биг Брадър “ в Чехия.

Злоупотребите в бюджетите на предаванията с подробен разбор и документи перо по перо ще бъде обект на в допълнение журналистическо следствие от Narod.bg.

Очаква се санкция в % от оборота за 5 години обратно да бъде наложена на bTV, Нова и на самия Нико Тупарев, както и на набутаните в схемите негови сътрудници Мая Тодорова, Радослав Тушев и Витомир Саръиванов.

Според специалисти става въпрос за санкция в размер на десетки милиони левове . Това е следващ голям удар върху Нова и bTV в последните дни след загубата на бюджетите от
хазарт, чиято реклама пада от дребния екран.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР