Наркозависими от години тормозят живеещите във варненския квартал Христо Ботев.

...
Наркозависими от години тормозят живеещите във варненския квартал Христо Ботев.
Коментари Харесай

Наркозависими тормозят жителите на варненски квартал

Наркозависими от години тормозят живеещите във варненския квартал " Христо Ботев ". Хората се оплакват, че непрестанно има обири от домовете и от колите им. В продължение на години живеещите в квартала са подавали не една тъжба в Общината и полицията и макар направените арести казусът не е решен.

Използвани спринцовки, лъжици и всевъзможни други боклуци. Такава е гледката в региона на постройката, където се обитава Метадоновата стратегия в квартал " Христо Ботев ". Тук всеки ден идват десетки наркозависими на лекуване, само че хората споделят и друго.

Дворът на пункта, където наркозависимите получават метадон, наподобява повече на наркоманско котило, в сравнение с място за лекуване. Тук намираме Христо, на 31 години. Пред екипа ни отхвърля в квартала да има проблеми.

Сградата на Метадоновата стратегия се намира покрай махалата " Максуда ", за която от години се знае, че е територия на наркодилърите.

" Където и да погледнете, можете да видите хора, които са подвластни. Те са очевидни. Белезите от спринцовките са им по ръце, крайници ", съобщи Стоян Георгиев, квартал " Христо Ботев " -Варна.

От диалозите си с хората разбираме къде се продава дрога и кои са съгледвачите на дилърите.

Мълвата, че разпитваме за наркодилърите бързо се популяризира и това не се харесва на някои хора.

От полицията обясниха, че на региона се отделя изключително внимание, въпреки че от началото на годината има подадени единствено три сигнала от живеещите в квартала за проблеми с наркозависимите.

" В съпоставяне с предходната година имаме към 70% повече в този регион арестувани лица с наркотични субстанции. Около една трета от арестуваните лица, притежаващи наркотични субстанции, са от този регион. Донякъде преценяме, че по този начин наречената Метадонова стратегия спомага за концентрирането на тези лица там ", сподели още Иван Петров, шеф " Охранителна полиция " в Първо РУ-Варна.

От Община Варна обявиха, че в региона до пункта на метадоновата стратегия от време на време се вършат взаимни инспекции с полицията и се почистват спринцовките и другите боклуци. Това обаче надали ще реши казуса с наркозависимите в квартала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР