Напрежението показва колко необходимо е да се възроди Съветът НАТО-Русия

...
Напрежението показва колко необходимо е да се възроди Съветът НАТО-Русия
Коментари Харесай

Бербок: Платформата за консултации НАТО - Русия да се възобнови

" Напрежението демонстрира какъв брой належащо е да се възроди Съветът НАТО-Русия и ние сме подготвени да го създадем ". Това съобщи министърът на външните работи на Германия  по време на срещата си с Йенс Столтенберг в Брюксел, визирайки консултативния механизъм, основан през 2002 година, съобщи БГНЕС. Тя удостовери уговорката на новото немско държавно управление да поддържа териториалната целокупност и суверенитета на Украйна.

В изявлението си на взаимната конференция Столтенберг оцени високо уговорката на новото немско държавно управление към НАТО. " НАТО се нуждае от мощна Германия, както в политическо, по този начин и във военно отношение и вашият принос в действителност е от голяма важност за алианса и оказва помощ за запазването на мира в Европа ", сподели той. Той означи, че приносът на Германия за поддържането на световната сигурност е значим заради " все по-сложните провокации, в това число скупчването на войски на Русия към Украйна ".
Столтенберг: Ако Русия употребява мощ против Украйна, ще заплати висока цена
Русия ще заплати " висока цена ", в случай че употребява мощ против Украйна, а Западът към този момент е посочил, че може да наложи стопански, финансови и по...

Столтенберг приветства " дългогодишната работа на Германия в границите на нормандския формат за поощряване на спокойно решение " на спора в Украйна. " Приветствам разговорът на президента Байдън с Путин по-рано тази седмица ", сподели той, като повтори предходните си предизвестия за " сериозните политически и стопански последствия " при положение на съветска експанзия против Украйна. Столтенберг означи, че НАТО е отворена за разговор, в това число посредством Съвета НАТО-Русия, само че от Москва зависи дали ще отговори позитивно на поканата.

През 2014 година НАТО прекрати всякакво практическо съдействие със страната поради противозаконната военна интервенция на Русия и нарушаването на териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. Бербок, която в сряда встъпи в служба като външен министър в кабинета на канцлера Олаф Шолц, стартира първото си публично пътешестване до Париж, Брюксел и Варшава. Днес тя организира диалози и с Жозеп Борел, началник на външната политика на Европейски Съюз.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР