Напрежението на Корейския полуостров явно е принудило Сеул да предприеме

...
Напрежението на Корейския полуостров явно е принудило Сеул да предприеме
Коментари Харесай

Южна Корея започва да се въоръжава

Напрежението на Корейския полуостров очевидно е принудило Сеул да предприеме спомагателни дейности. Според информация на вестник The Korea Herald южнокорейското държавно управление е сключило договорка за закупуването на 90 крилати ракети "въздух-земя ". Става въпрос за германско-шведските KEPD 350 Taurus. Според източник на изданието в Министерството на защитата в Сеул Южна Корея даже няма и да извади пари за новите си оръжия. А ще заплати ракетите с артикули на локалната електронна индустрия, които ще бъдат изпратени в Германия в подмяна на ракетите.

Според специалисти Taurus могат да бъдат употребявани за унищожаването на севернокорейските нуклеарни обекти, съобщи ТАСС. Вероятно точно това е и задачата на поисканата от Сеул доставка. Според информация от източника на корейското издание кардиналното решение за закупуването на тези 90 ракети е било взето още през предходната година. Но чак в този момент в контракта са били включени съответни клаузи.

The Korea Herald отбелязва и че все още на въоръжение Южна Корея има 170 крилати ракети от този вид. Те са предопределени за потребление от изтребителите F-15K на южнокорейските Военновъздушни сили. Taurus могат да прелетят разстояние от 500 километра и да пробият бетонна стена с дебелина 6 метра.

Паралелно със подписаната към този момент договорка с германците, военното министерство в Сеул обмисля да одобри на въоръжение и така наречен бомби с дребен диаметър, които са способни да унищожават цели на разстояние до 60 км. Една от опциите е те да бъдат употребявани против севернокорейски мобилни ракетни установки.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР