направи още една крачка към оттеглянето си от политиката, след

...
направи още една крачка към оттеглянето си от политиката, след
Коментари Харесай

Ангела Меркел вече е служебен канцлер на Германия

направи още една крачка към отдръпването си от политиката, откакто получи формален документ за освобождението ѝ от канцлерския пост, на който прекара цели 16 години без спиране, заяви Ройтерс, представена от.

Най-влиятелната жена в Европа участва във вторник на първата сесия на новия парламент на Германия, седнала обаче в галерията за ВИП посетители. Меркел е била определена за народен представител в Бундестага преди 31 години. Връчвайки ѝ документа за освобождение от поста федерален канцлер, президентът на Федерална Република Германия Франк-Валтер Щайнмайер ѝ благодари, че е превела страната през сложни интервали, изключително по време на последния си четиригодишен мандат, белязан на първо място от битката с пандемията. На министрите на канцлерката също бяха връчени публични грамоти за уволняване.
 Край на ерата Меркел, новият немски парламент се събра Край на ерата " Меркел ", новият немски парламент се събра
Новият парламент в Германия се събра на първото си съвещание. Това поставя завършек на четвъртото държавно управление на Ангела Меркел, което до изб...

Щайнмайер не пропусна да означи, че освобождението на досегашното държавно управление е процедурен акт. Според немската конституция в деня на учредителното заседание на новия парламент пълномощията на канцлера и министрите му завършват. Доколкото в този миг новото държавно управление към момента не е реалност, това привършване е единствено официално, като кабинетът продължава да извършва отговорностите си без ограничавания, до момента в който сдаде на приемниците си.

“Много, доста неща се случиха през миналите 4 години. Да се каже, че предходният законодателен интервал бе комплициран, като се има поради какви проблеми трябваше да бъдат решавани, е малко да се каже ”, уточни президентът, съгласно който “пандемията прекатурна света с главата надолу ”. Той съобщи, че този интервал е минал под знака на интернационалното напрежение - на процеса на излизане на Англия от Европейски Съюз, както и на връзките с едно американско държавно управление, което “малко или дори въобще не се интересуваше от интернационалния ред и трансатлантическото партньорство ”.

В словото си Щайнмайер посочи, че единствено за последния си мандат държавното управление на Меркел е подготвило към 600 закона. По време на церемонията бяха изговорени доста суперлативи за 16-годишното ръководство на канцлерката и то бе несъмнено като едно от най-успешните в историята на Германия въобще. По този мотив в залата бе разказан случай по какъв начин 11-годишно момченце попитало родителите си може ли мъж да е немски канцлер.

Миналата седмица Меркел беше изпратена сърдечно от сътрудниците си - водачи на страните от Европейски Съюз, и от някогашния президент на Съединени американски щати Барак Обама. В последните си седмици като длъжностен канцлер тя ще съставлява Германия на срещата на високо ниво на Г-20 в Италия, както и на интернационалната конференция за климата в Глазгоу идната седмица. Очаква се новото немско държавно управление да бъде образувано до края на декември, откакто победилите на изборите представители на Германската социалдемократическа партия започнаха съдружни договаряния със Зелените и с демократичната Свободна демократичска партия. Ако това се случи след 17 декември, Меркел ще бие върха на Хелмут Кол и ще стане най-дълго управлявалият немски канцлер.
 Меркел даде благословията си за Шолц Меркел даде благословията си за Шолц
Канцлерът Ангела Меркел даде благословията си за идващото евентуално съдружно държавно управление на Германия, като съобщи, че чака да " сп...

Междувременно допитване сподели, че след толкоз доста години във властта Меркел остава политикът, на който сънародниците ѝ се доверяват най-вече. Тя събира 60% утвърждение, следвана от спечелилия от последните избори Олаф Шолц, който има 53% и е с най-големи шансове да е идващият началник на страната. Политичката, която се ползваше с безспорното почитание на своите европейски сътрудници, сигурно ще остави огромна празнота след себе си. В редица изявленията обаче тя самата показва, че се надява след напускането на поста за нея да настане нов интервал от живота ѝ. Никога досега обаче дамата, която диктуваше огромна част от дневния ред на света, не е посочвала с какво съответно ще се занимава и в коя сфера ще вложи силата си. Наскоро съобщи, че по време на пандемията е имала толкоз доста работа, че не ѝ е оставало време да мисли за това и ще го направи чак когато се отдръпна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР