Напоследък в публичното пространство кръжи идеята да се повиши ДДС-то.

...
Напоследък в публичното пространство кръжи идеята да се повиши ДДС-то.
Коментари Харесай

Ужас: Властта точи секирата за бедните и пенсионерите


Напоследък в общественото пространство кръжи концепцията да се увеличи ДДС-то. Тя даже бе стартирана и предложена от настоящия финансов министър Дацов. Според него това е механизъм, който може да укроти сериозната инфлация.

Това решение идва на фона на сериозната статистика, че умрелите пенсионери през тази година са съвсем с 1/2-ра повече от предходните години. В цифрово изражение това е големият брой от 148 000 души.

За страдание и междинната дълготрайност на живота в България през тази сложна година е намаляла с 1 година, макар, че и преди този момент бяхме „ рекордьор “ по този индикатор в цяла Европа.

По логиката на финансовия министър по-високата ставка на ДДС-то ще докара до в допълнение повишение на цените, а това от своя страна ще понижи потреблението на артикули и услуги. По този метод той счита, че ще укроти инфлацията и

За страдание финансовите специалисти не разясняват това, че в нашата тъжна реалност и към този момент пониженото ползване на артикули и услуги в допълнение такова ще утежни още повече качеството на живот. А и освен качеството, а даже и продължителността на живота.

Също по този начин с демократичната бизнес политика на страната, главната данъчна тежест се поема от бедните и работещите, а не от бизнеса, както е в Европа.

Източник: narod.bg



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР