Отново на пазар в Централни хали! Kaufland България завърши мащабните

...
Отново на пазар в Централни хали! Kaufland България завърши мащабните
Коментари Харесай

Централни хали отварят врати на 23 май

Отново на пазар в Централни хали!

Kaufland България приключи огромните ремонтни действия по възобновяване на истинския тип и функционалности на постройката на Централни хали в София и тя ще отвори порти за първите си гости на 23 май. Общата стойност на инвестицията надвишава 50 млн. лева, а планът за вдъхването на нов живот на емблематичната постройка беше  съгласуван напълно с рекомендациите на Националния институт за недвижимо културно завещание и Министерство на културата.

Реставрираният „ Покрит пазар “ на София ще работи за всички клиенти от 7.00 до 23.00 часа всеки ден, като разполагаем за тях ще бъдат близо 15 000 качествени и преференциални артикули, множеството от които от български снабдители и производители. Общо над 170 са българските снабдители на месо, риба, млечни храни, самун и плодове и зеленчуци, които ще показват стоката си под покрива на Централни хали.

На повърхност от малко над 4 дка се разкрива цялостният размер и великолепие на емблематичната постройка, проектирана от арх. Наум Торбов през 1908 година Клиентите ще могат да се потопят в 110-годишната история на културното завещание на Централни хали, до момента в който пазарят под една от най-емблематичните стоманени структури у нас. Панорамна тераса с панорама към цялостния размер на постройката ще изкушава клиентите с спомагателни оферти от сладкарница „ Неделя “, обичайна готвена българска кухня от RepEat, колбаси и артикули от австрийската кухня от Wurststrasse и Obento Sushi с богатия си подбор от суши, нудли, пролетни рулца и гьоза.

На равнище „ партер “ в постройката, новият притежател, благодарение на експертите от Регионален исторически музей – София, е социализирал археологическото завещание от Древна Сердика. До разкритите още през 2000 година остатъци от защитната стена  на Улпия Сердика и римска баня е обособена зона за история и просвета, до която всеки искащ може да се допре изцяло гратис и не е обвързано с покупка от комерсиалната зона. Централни хали ще дават опция и за дневни или вечерни срещи в уютна атмосфера. В непосредствена непосредственост до едно от най-модерните пространства за история и просвета у нас ще бъдат ситуирани най-голямата детска книжарница в България Greenwich Junior, както и зона за срещи с вкусни изкушения. Там могат да бъдат открити италиански деликатесни артикули от марката Amo La Vita, който ще бъде трансфорат скоро в първото заведение на територията на Kaufland, предлагащо винени артикули, тапаси, сандвичи и други На това равнище ще е ситуирана и Pizza Lab, зона за услуги с обекти на Yettel, A1, Easy Pay, както и Joy Optics със засилен подбор в предложенията си за деца.

За улеснение на клиентите ще бъде отворен и изцяло обновеният паркинг към Централни хали, който е с потенциал от 69 паркоместа единствено за клиенти на комерсиалните обекти в постройката.

Всички елементи, визуализации, идейни проекти и в детайли изложение на плана на Kaufland България за Централни хали могат да бъдат прегледани на особено основаната за задачата осведомителна интернет страница: www.sofia-hali.bg

 

 

За Kaufland България

Kaufland България е водач в бранша на търговията с годишен оборот от над 2 милиарда лева и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 чиновници. През 2023 година компанията разполага с 65 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 година в България до през днешния ден Kaufland се стреми да подтиква националната и районна стопанска система и инфраструктурата по места с общи вложения от 1,6 милиарда лева Компанията непрестанно развива своята политика за стабилно развиване и под мотото „ Действията носят смяната “ се ангажира с разнообразни обществени и екологични действия – от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за природата, през поддръжката на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР